02 Şubat 2016 13:14

Kocaeli'de öz yönetim paneli

Paylaş

Kocaeli'nin Çayırova İlçesinde, HDP Çayırova İlçe Örgütü'nün çağrısıyla "Öz yönetim ve Demokratik Özerklik" konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacılar olarak Özgür Gündem Gazetesi yazarı Veysi Sarısözen ve siyasetçi Kemal Seven katıldı.

Kocaeli'nde ikincisi yapılan "Öz yönetim ve Demokratik Özerklik" konulu panele çok sayıda vatandaşın yanı sıra HDP İl ve İlçe yöneticileri ve DBP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Alçınkaya katılım gösterdi.

‘FAŞİZME GİDİŞ SÖZ KONUSU’

Özgür Gündem Gazeteci yazarı Sarısözen yaptığı konuşmada, Ortadoğu'da şiddetli bir savaş olduğu bunun adına da 3. Dünya Savaşı denilebileceği belirtti. Türkiye'de Rusya, Almanya ve Amerika'nın askeri üsler kurduğunu belirten Sarısözen, "Tüm bu olaylar sonucunda Ortadoğu'daki sınırlar değişecek. Son 3. Cenevre toplantısına PYD'ye yer verilmedi. Bunun birçok nedeni olabilir ancak bunda Amerika ve Birleşmiş Milletler'in payı yüksektir. PYD'nin davet edilmemesinde yenik düştüğü algısı yaratılmak isteniyor. 5 yıl öncesinde PYD hiç konuşulmuyordu ancak dengenin değiştiğinin de farkındalar. Türkiye'deki son gelişmelerden de bahseden Sarısözen şunlara değindi, "Türkiye de aynı şekilde dengelerin değiştiğinin farkında. Dramatik gelişmelerle karşı karşıyayız. Kendi ülke dışında oluşacak gelişmeye müsamaha göstermeyen ve Türk tipi adı altında anayasal rejimin faşizme doğru bir gidişi söz konusu. Şu an referandum yapılsa yüzde 50'lik bir Hitler rejimi ortaya çıkar. AKP, MHP'nin oylarını da yutmaya başlamıştır. İlk seçimde MHP'yi baraj altına bırakarak Türkiye'de tek cephe halinde olmak istiyor."

‘ÇOĞUNLUĞA BOYUN EĞMEK ZORUNDA DEĞİLİZ’

Anayasal tartışmalarına da değinen Sarısözen, Türkiye'de yapılacak bir referandum da çoğunluğun talep edeceği bir anayasa yapılamayacağını belirtti. "Olacaksa bu tür tartışmalar, eşitlik üzerinden olmalıdır" diyen Veysi Sarısözen, "Çoğunluğa boyun eğmek zorunda değiliz. Hiçbir parti bir kişinin hak ve özgürlüklerini çoğunluk hakkı ile ortadan kaldıramaz" sözlerini kullandı. Sarısözen ardından Kemal Seven de Demokratik Özerklik ile ilgili söz aldı. (Kocaeli/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İzmit'te mahalleli tramvay için kesilmek istenen ağaçların nöbetinde

SONRAKİ HABER

Muratpaşa Belediyesi işçi atmaya başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...