02 Şubat 2016 11:31

Taş: Başkanlık gelirse savaş Sur ve Cizre ile sınırlı kalmaz

Paylaş

Sur’da saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere topladıkları yardımları ulaştırmak amacıyla Diyarbakır’a gelen ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, Türkiye kamuoyuna yaşanan savaşın başkanlık rejimini inşa etme savaşı olduğunu anlatmak zorunda olduklarını söyledi. AKP’nin başkanlığı elde etmesiyle savaşın Sur ve Cizre ile sınırlı kalmayacağının altını çizen Taş, “Neden Kürt halkının özerklik talebi etrafında bir arada yaşamayalım ki?” dedi.

Diyarbakır’da yaşanan katliamlara karşı nöbet eyleminde bulunan sağlık ve eğitim emekçilerini de ziyaret eden Taş, Türkiye kamuoyuna AKP’nin başlattığı savaşın başkanlık rejimini inşa etme savaşı olduğunu anlatmak zorunda olduklarını söyledi. AKP’nin 21. yüzyılda Kürtlerin statü elde etmesinin önüne geçmek istediğini ifade eden Taş, “AKP’nin Kürtlere karşı savaş başlatma nedenini ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ iradesi, Rojava da ortaya çıkan tablo ve Kürtlerin 21’inci yüzyılda yeniden tarih sahnesine çıkmalarıdır” dedi.

“Eğer bu savaşı durduramazsak başkanlık rejimini de durduramayız” diyen Taş, şöyle devam etti: “Başkanlık rejimini durduramazsak sivil diktatörlük olgusunu da ortadan kaldıramayız. Bu savaşı kazanan AKP, başkanlık rejimini de hayata geçirir. Başkanlığı kazandığı noktada savaş Sur’la, Cizre’yle sınırlı bir savaş olmaktan da fazlasıyla çıkar. Çünkü bütün bölgenin savaşı haline dönüşür. Türkiye’nin batısında yaşayan yurttaşlarımızın bu gerçeği görmesi gerekiyor.” (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

DBP'den Emine Ayna açıklaması: Demokratik siyaseti yükseltelim

SONRAKİ HABER

ETİ işçileri: Sendika hakkımızı savunsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...