02 Şubat 2016 10:02

‘Kader’in uzun versiyonu İstanbul Modern’de

Paylaş

İstanbul Modern Sinema, 4-14 Şubat tarihleri arasında ‘C Blok’tan’ Masumiyet’e, ‘İtiraf’tan ‘Kader’e ‘Yeraltı’dan son filmi ‘Bulantı’ya tüm filmleriyle Yönetmen Zeki Demirkubuz’u konuk edecek. ‘Kader’ filminin 135 dakikalık uzun versiyonu da Türkiye’de ilk defa 11 Şubat günü izleyiciyle buluşacak.

İstanbul Modern Sinema gösterim ve söyleşi dizisi Yönetmenlerle Buluşma’yı sürdürüyor. Dizinin üçüncü programında Demirkubuz’un filmografisinde yer alan 10 film, SİYAD üyesi sinema yazarlarının sunumları ve oyuncuların katılımıyla izleyiciyle buluşacak. Yönetmenin 2006 yılında çektiği ‘Kader’ filminin 135 dakikalık uzun versiyonu Türkiye’de ilk defa 11 Şubat Perşembe günü saat 19.00’da izleyiciyle buluşacak.

Yönetmenlik serüvenine 1994 yılında ‘C Blok’ ile başlayan ve ‘Karanlık Üzerine Öyküler’ adını verdiği üçlemesinin ilk iki filmi ‘Yazgı’ ve ‘İtiraf’ ile 2002 yılında Cannes Film Festivali’nin ‘Belirli Bir Bakış’ bölümünde aynı yıl iki filmi birden gösterilen Demirkubuz’un son filmi ‘Bulantı’ da programda yer alıyor. Program kapsamında film gösterimlerinin yanı sıra 4 Şubat Perşembe günü 19.00’da Yazar Tarık Tufan ve Zeki Demirkubuz’un katılımıyla yönetmenin sineması üzerine bir söyleşi gerçekleşecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ali İsmail Korkmaz Ödülü barış şiirlerine

SONRAKİ HABER

Esenyurt’ta işçileri taşıyan servis kaza yaptı: 11 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...