02 Şubat 2016 09:46

Adana’da akademisyenler ifade verdi

Paylaş

Adana'da akademisyenler ifade verdi. Adana Barosu ve Eğitim Sen ifadelerinde akademisyenleri yalnız bırakmadı.

Adana Barosu üyesi çok sayıda avukat ve Eğitim Sen, ifade işlemleri sırasında Çukurova Üniversitesi tarafından açılan soruşturma ile ilgili ifade veren akademisyenler Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taylan Koç ve İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esengül Ayyıldız’ın yanında yer aldı.

İMZAMIN ARKASINDAYIM

ÇÜ Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taylan Koç, Türkiye Cumhuriyeti devletiyle vatandaşlık bağlarının bulunduğunu belirterek "Dolayısı ile bir şey talep edeceğimiz zaman gayet tabi Türkiye Cumhuriyeti devletinden; vergisini verdiğimiz, vatandaşı olduğumuz devletten talep ediyoruz. Talep ettiğimiz şeyde devletin hukuka uygun davranması, hukuk çerçevesinde hareket etmesi gerekir” dedi. “Bu talebin hukuka aykırı ya da terörü destekleyen hiçbir yanı yoktur” şeklinde konuşan Koç,  insan hakları ihlallerinin olduğu her duruma karşı net duruş sergileyeceklerini belirterek imzasının arkasında olduğunu dile getirdi. Başörtüsü için de insanların haklarını savunduklarını sözlerine ekleyen Koç, “Biz barış ortamının gelmesini devletimizden talep ediyoruz. Barış talebi de suç değildir." dedi.

PROF. DR. GÜMÜŞ KAOTİK BİR YAPI OLUŞUR

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Gümüş de, akademisyenlerin ülkenin içinde bulunduğu olumsuzluklar konusunda görüş, düşünceleri ifade etmelerinden dolayı “suç işliyor” algısı oluşturulmasının sakıncalarını belirterek, “Bu gidiş gidiş değildir. Üniversiteler söz, düşünce ve bildiriler yapamayacaksa, kim toplumu aydınlatacak. O zaman toplum kaotik bir yapıya doğru yol alır” diye konuştu.

AKADEMİSYENLERE AÇILAN SORUŞTURMA HUKUKSUZ

Adana Baro Başkanı Av. Çıtırık da,  akademisyenler hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na istinaden de disiplin soruşturması açılamayacağını söyledi.  2547 sayılı Kanun’da tanımlanan öğretim elemanlarının devlet memuru olmadığını dile getiren Çıtırık, “Devlet Memurları Kanunu’nun genel hüküm olduğu gerekçesi ile öğretim elemanlarına uygulanması söz konusu olamaz” diye konuştu.(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Star, çarpıtma habercilikte çığır açtı

SONRAKİ HABER

Adana Film Festivali 19-25 Eylül’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...