02 Şubat 2016 09:32

Star, çarpıtma habercilikte çığır açtı

Paylaş

AKP kontrolündeki gazetelerden Star, DİHA Muhabiri Beritan İrlan'ın 2014 yılında Hakkari'de gözaltına alınmasına ilişkin görüntüyü, "Sur'da bir İngiliz ve bir Sırp ajanı gözaltına alındı" başlığıyla yayınladı. Yeni Şafak gibi yandaş medyanın diğer gazeteleri de olayı bu şekliyle servis etti!

Fantastik kurgu haberleriyle adından sık sık söz ettiren Star Gazetesi, akıllara durgunluk verecek bir "Haber"e daha imza attı. Bu kez son günlerdeki "Sırp keskin nişancı" iddialarını işlemeyi hedefleyen Star, DİHA Muhabiri Beritan İrlan'ın 8 Aralık 2014 tarihinde Hakkari'de haber takibi yaptığı sırada polisler tarafından gözaltına alındığı görüntüyü, "Sur'da bir İngiliz ve bir Sırp gözaltına alındı. İngiliz ve Sırp ajanların yakalanma anı kameraya böyle yansıdı" şeklinde servis etti.

Star, "Terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar nedeniyle 2 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının genişletilerek 63'üncü gününde devam ettiği Sur ilçesinde, yabancı uyruklu 2 kişi gözaltına alındı. İlçenin yasak kapsamına girmeyen mahallelerinde gözaltına alınan şahıslar, ifadeleri alınmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Şahıslardan birinin İngiliz, birinin ise Sırp olduğu öğrenildi. İngiliz ve Sırp ajanların yakalanma anı kameraya böyle yansıdı" dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: BirGün, Gündem, Evrensel, Cumhuriyet'in yanında durmamız lazım

SONRAKİ HABER

Adana’da akademisyenler ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...