02 Şubat 2016 07:11

Suriye ordusu, Nubbul ve Zahra üzerindeki kuşatmayı kırma yolunda ilerliyor

Paylaş

Halep'in kuzeyinde dün başlattığı operasyonla Duveyr el Zeytun ve Tel Cibbin'i ele geçiren Suriye ordusu, ilerleyişini sürdürüyor. Hardatin'i de cihatçılardan alan ordu ve müttefiki güçler, Şii beldeleri Nubbul ve Zahra üzerindeki kuşatmayı kırmak için önemli adımlar attı.

Hardatin'in bu sabah el Kaide'nin Suriye kolu el Nusra Cephesi, Şam Cephesi ve Ceyş'ül Mücahidin'le girilen çatışmalar sonucu alındığı ifade edildi.

Suriye ordusununun Hardatin'den sonra kuzeydeki Rityan'ı hedeflediği bildiriliyor. Stratejik yollara olan hakimiyeti sebebiyle cihatçıların da büyük önem verdiği bu bölgede şiddetli çatışmaların yaşanması bekleniyor. Suriye ordusu geçtiğimiz yıl bu bölgeyi Nusra'dan ele geçirmiş ancak büyük ölçekli bir karşı saldırıyla geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Suriye ordusu ve müttefiki güçler, Nubbul ve Zahra üzerindeki kuşatmayı kırarak, cihatçıların Halep'teki Türkiye kaynaklı en önemli ikmal yollarını kesmek istiyor. Bu, Suriye savaşının en kritik cephesi olarak kabul edilen Halep'te önemli bir avantaj elde edilmesi anlamına geliyor. (DIŞ HABERLER)

BÖLGENİN HARİTASI (AL MASDAR NEWS)

ÖNCEKİ HABER

Haber Nöbeti'nin ilk grubu: Meslektaşlarımızı yalnız bırakmayacağız

SONRAKİ HABER

Gazeteci Hayri Tunç tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...