15 Nisan 2012 18:08

Çaycuma, başka bir felaketle karşı karşıya

Çaycuma’da yaşanan köprü faciası sonrasında acıya boğulan Çaycuma, yeni bir felaketle karşı karşıya.Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 16 Nisan 2007 tarihinde valilik kararıyla acil bir şekilde tahliye edilen ve yıkım kararı alınan Çaycuma Anadolu Lisesi’nin eski binası, aradan geçen beş yıla rağmen bir t

Çaycuma, başka bir felaketle karşı karşıya
Paylaş

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 16 Nisan 2007 tarihinde valilik kararıyla acil bir şekilde tahliye edilen ve yıkım kararı alınan Çaycuma Anadolu Lisesi’nin eski binası, aradan geçen beş yıla rağmen bir türlü yıkılmadı.

Her an yıkılma tehlikesi olan binanın hemen bitişiğine yapılan prefabrik binalarda öğrenim gören Çaycuma Anadolu Lisesi’nin 350 öğrencisi ve görev yapan 30 personeli her dakika, her saniye ölümle burun buruna. Olası bir çökme veya yıkılma durumunda prefabrik dersliklerin bir kısmıyla, öğrencilerin teneffüs yaptıkları, dinlendikleri, spor ve oyun alanı olarak kullandıkları, ders saatleri dışında da mahallenin çocuklarının girerek oyun oynadıkları bahçede yeni ölümlerin yaşanması söz konusu

Çatısı çökmüş, duvarlarında çatlakların ve iki bina arasında yarılmanın gözle görüldüğü, her an çökmesi ve yıkılması söz konusu olan eski lise binasının yıkılmaması göz göre yeni felakete davetiye çıkarmaktan başka bir anlama gelmiyor.

BEŞ YIL BOYUNCA KONUYA DİKKAT ÇEKTİK

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol “Çaycuma’da Eğitim Sorunları” başlıklı raporda Çaycuma Anadolu Lisesi eski binasının durumuna dikkat çektiklerini hatırlatarak. “2007 yılı Nisan ayında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı alınan ancak şimdiye kadar yıkılmayan Çaycuma Anadolu Lisesi eski binası her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Olası bir tehlikenin önüne geçmek açısından Çaycuma Anadolu Lisesi eski binası acilen yıkılmalıdır.” dediklerini bildirdi. Söz konusu raporun aynı zamanda, Kaymakamlık ve Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de sunulduğunu söyleyen Akyol, “Eğitim sorunlarıyla muhatap olan makamların yönetici değişiklikleri olduğunda (Kaymakam-İlçe Milli Eğitim Müdürü) söz konusu rapor güncellenerek, bu makamlara ilk ziyaretlerimizde detaylı bir dosya şeklinde sunulmaktadır. Hazırladığımız rapor, en son olarak 7 Aralık 2011 tarihinde Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretimiz sırasında sendika yönetim kurulumuz tarafından sunulmuştur” dedi.  
Başta öğrenci, öğretmen ve öğrenci velileri olmak üzere tüm Çaycuma halkını tedirgin eden bu duruma karşı ilgili bütün makamları bir kez daha acilen göreve davet ettiklerini belirten Akyol, binanı zaman kaybetmeden derhal yıkılması gerektiğini söyledi. (Çaycuma/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çaycuma’da kayıpları arama çalışmaları yeniden başladı

SONRAKİ HABER

Tutuklu öğrenciler ve arkadaşlarının adliye nöbeti sürüyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...