01 Şubat 2016 16:55

ÖDP'liler ulaşım zammını protesto etti

Paylaş

İstanbul'da ulaşım zamlarını protesto eden ÖDP'liler, basın açıklamasının ardından gişelerden akbil basmadan geçti. ÖDP'liler 'Akbil basma turnikeden atla' sloganı attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin kararıyla İETT, Otobüs A.Ş., Özel Halk Otobüsleri, raylı sistem ve deniz ulaşım sistemlerinde ücretlerin artırılması ÖDP'liler tarafından protesto edildi. Mecidiyeköy metrobüs durağı girişinde toplanan grup, 'ses çıkarma' eylemi yaptı. Durak girişinde pankart açan ÖDP'liler daha sonra zammı ıslık ve alkışla protesto etti. Yapılan basın açıklamasının ardından turnikelere yönelen ÖDP'liler, 'Akbil basma turnikeden atla' diye tempo tuttu. Turnikelerin üzerinden atlayan ÖDP'liler yurttaşları ulaşım hakkına sahip çıkmaya çağırdı.

Yapılan basın açıklamasında, "14 milyon kişinin yaşadığı İstanbul'da ulaşım ücretlerine, İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararıyla zam yapıldı. 31 Ocak itibariyle uygulanmaya başlanan zamlı tarife İETT, Özel Hak Otobüsleri, Raylı Sistem ve Şehir Hatları Vapurları'nı kapsamaktadır. Ayrıca taksimetre ve minibüs ücretlerine de uygulanacak zam yolda. Kalabalık niteliksiz pahalı bir toplu taşıma anlayışı ile İBB tarafından ulaşım her gün İstanbullulara bir çile haline gelmiştir. Tüm dünyadaki petrol fiyatlarında ciddi düşüş tartışılırken AKP iktidarı döneminde bizim payımıza düşen ulaşım zamları olmakta." denildi. (İstanbul/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari'de yüzlerce bölge yasaklandı

SONRAKİ HABER

Dünya Sağlık Örgütü, Zika virüsü sebebiyle küresel acil durum ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...