01 Şubat 2016 14:18

ABD’den Kobanê’ye PYD ziyareti

Paylaş

ABD'nin öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon Temsilcisi Brett McGurk’un bulunduğu uluslararası bir heyet Kobanê’yi ziyaret etti. AFP’nin konuyla ilgili haberine göre uluslararası heyet, Kobanê’de Cenevre görüşmelerine davet edilmeyen Kürt yetkililerle bir araya geldi.

AFP, Kürt kaynaklarına dayandırarak yaptığı haberde uluslararası heyetin; ABD, İngiltere ve Fransa temsilcilerinden oluştuğunu duyurdu. Heyetin bölgedeki ziyaretinin geçtiğimiz cumartesi gerçekleştiği belirtildi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken’in PYD Eş Başkanı Salih Müslim’i Washington’a davet ettiği ileri sürüldü. Habere göre Müslim ve ABD’li yetkililer, IŞİD ile mücadele ve Suriye barışını ele alacak.

RUSYA: CENEVRE’DE 3 ODA AYRILDI

Rusya’nın Cenevre’deki BM Ofisi Daimi Temsilcisi Aleksey Borodavkin ise, “BM’de görüşmeler için 3 oda ayrıldı: Şam’dan gelen heyet, Riyad’da oluşturulan Yüksek Müzakere Heyeti ve Moskova-Kahire muhalefet üyeleri” dedi. Cenevre’de gazetecilere konuşan Aleksey Borodavkin, Suriye muhalefetinin Cenevre’deki görüşmelerde pozitif anlaşmalar aramasını beklediklerini söyledi. Rus diplomat, “Muhalefet heyetlerinden ve özellikle Moskova-Kahire grubundan görüşmelere katılmalarını ve bir uzlaşma ile pozitif anlaşmalar için çaba göstermelerini bekliyoruz.” dedi. Rus diplomat, Moskova ve Kahire’de kurulan Suriye muhalif grubunun bütün üyelerinin önümüzdeki günlerde Cenevre’de toplanacağını belirtti.

SURİYE GÖRÜŞMELERİNDE ERTELEME

İsviçre’nin Cenevre kentinde süren Suriye görüşmeleri kapsamında BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura ile Şam heyetinin bugün gerçekleşmesi beklenen görüşmesinin ertelendiği duyuruldu. BM’den yapılan açıklamada “BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura ile Suriye hükümeti heyetinin bugün yerel saatle 11.00’de yapması beklenen görüşme ertelendi” ifadesi yer aldı. BM, De Mistura’nın yerel saatle 11.00’de Şam heyetiyle, 17.00’de ise Suudi Arabistan destekli muhalefeti temsil eden Yüksek Müzakere Heyeti (HCN) ile görüşeceğini açıklamıştı.

RUSYA, SU-35S’LERİ SURİYE’DE TEST EDECEK

Rusya’nın, çok amaçlı SU-35S savaş uçaklarını, Suriye’deki hava operasyonlarında test edeceği bildirildi. Sputnik’te yer alan habere göre, Rusya, yeni geliştirdiği savaş uçağı SU-35S jetlerini test etmek amacıyla Suriye’ye gönderdi. Askeri kaynaklara dayanarak verilen haberde, SU-35S jetlerinden dört adedinin, İran ve Irak vasıtasıyla, birkaç gün önce Suriye’nin kuzeybatısındaki Latakia bölgesine yakın Hmeym’deki Rus askeri hava üssüne taşındığı belirtildi. Çok amaçlı SU-27 jetinin bir üst modeli olan SU-35S’nin, Suriye’de ilk kez test uçuşlarında kullanılacağı kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

FARC’lı siyaset geliyor

SONRAKİ HABER

Bu markaları Türkiye’de çocuk işçiler üretiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa