01 Şubat 2016 13:09

Isparta Emniyeti'nde 'Erdoğan'a hakaret' seferberliği: 20 ilde 53 kişi hakkında soruşturma

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün 20 ili kapsayan soruşturması kapsamında bazı özel okullar ve kamu kurumlarında görev yapan 53 kişi hakkında, cumhurbaşkanı ve devletin kurumlarına hakaret iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Paylaş

Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sosyal paylaşım siteleri üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devletin kurum ve organlarına yönelik hakaret içerikli mesajları taradı.

Tarama sonrası başta Isparta olmak üzere İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Aydın, Afyonkarahisar, Ağrı, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Sivas ve Van'da bazı özel okullarda görevli öğretmen ve yöneticilerle, devlet kurumlarında çalışan memurlara operasyon düzenlendi.

Toplam 53 kişi hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama', 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlarından adli ve idari soruşturma açıldı. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Zika virüsü Türkiye’ye uzak’

SONRAKİ HABER

Kastamonu'da eşi tarafından vurulan kadın yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...