01 Şubat 2016 12:15

CP Piliç’te işçi kıyımı devam ediyor

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

CP Piliç’in Bursa İnegöl’de bulunan fabrikasında işçi kıyımı devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 65 işçiyi işten çıkaran CP Piliç patronu bugün de 17 işçinin işine son verdi. 

İşten atılan CP Piliç işçileri; müdürlerin kendilerine ‘işten kendi isteğinizle ayrılın. Bizlere notere gidip kendi isteğimizle işten ayrıldık kağıtları imzalayın sizlere tüm haklarınızı vereceğiz’ dediklerini söyleyen CP Piliç işçileri şunları söyledi; “ Patron dört maaş ikramiyeyi kaldırmak için bizlere bireysel sözleşmeler imzalatmak istedi. Biz bunu kabul etmedik ve Gıda İş’te örgütlendik. Bu sefer de patron bu örgütlülüğümüzü bozmak için devreye Öz Gıda İş’i soktu. Ama çoğunluk gene Gıda İş’te kaldı. Yapacak hiçbir şey bulamayan patron bu seferde işçi kıyımına gitti ve her gün beşer onar arkadaşımızın işine son veriyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bizler haklarımızı alana kadar her türlü mücadeleyi vereceğiz. Kimseye emeğimizi, hakkımızı bırakmayacağız” dedi.

‘BİZİ SAVUNMAYAN SENDİKAYLA İŞİMİZ YOK ARTIK’

Öz Gıda İş’e üye olan işçilerin pişman olduğunu söyleyen işçiler; “Bugün bu arkadaşlar keşke sizi dinleseydik. Bizde işten atıldık ama Öz Gıda-İş ne arıyor ne soruyor. Sadece ‘sizi mağdur ettirmeyeceğiz haklarınızı alana kadar yanınızdayız’ diyor başkada bir şey demiyorlar. İşten atmalara ses çıkarmayan bir sendikada bizim artık işimiz yok. Geç de olsa gerçeği gördük ve bugünden sonra daha dikkatli hareket edeceğiz ve bizleri savunmayan bir sendikayla hiçbir işimiz kalmadı” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale'den barışın sesi yükseldi: Ölümler olduğu sürece beyazız ve beyaz giyip, beyaz kuşanacağız

SONRAKİ HABER

Asgari ücreti istediler işten atıldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa