01 Şubat 2016 10:33

Sur için oluşturulan insan zincirine polis saldırdı

Paylaş

Sur'da süren kuşatma ve saldırılara karşı DBP İl Örgütü binası önünde toplanan yurttaşlar, insan zinciri oluşturarak Sur'a doğru yürüyüşe geçti. Git gide büyüyen insan zincirine bir süre sonra polis saldırdı.

62'nci gününe ulaşan Sur’a yönelik kuşatmaya karşı gösterilen tepkiler kapsamında kentte bugün insan zinciri oluşturuldu. Saldırılara Bağlar ilçesi Tesisler Mevkii'nde bulunan DBP İl Örgütü binası önünde toplanan yurttaşlar, burada insan zinciri oluşturarak Sur'a doğru yürüyüşe geçti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Akdoğan ile DBP ve HDP'li yöneticilerinin de yer aldığı zincir, yürüyüşe başlanmasıyla birlikte yeni katılımlarla arttı.

"Direne direne kazanacağız", "Bijî berxwedana Sur'ê" sloganları atıldığı insan zincirinin uzandığı cadde boyunca yer alan binalarda yaşayan yurttaşlar da alkışlar ve zılgıtlarla eyleme destek verdi.

Büyük bir coşku ile ilerleyen insan zincirin önü Batıkent Meydanı'nda polislerce kesildi. Zırhlı araç ve TOMA'larla grubun önün kesen polisler yürümelerine izin vermedi. Ancak kitle yürümeye devam etti. 

Bunun üzerine polisler, biber gazı ve tazyikli suyla saldırıya girişti. Saldırı üzerine kitle direnişe geçerek, polise taşlarla karşılık verdi.

Bir süre yaşanan çatışmalar "Sur'da direnen gerillaya bin selam" sloganlarıyla kitlenin dağılması ile sona erdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Abdi İpekçi mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

Evine baskın yapılan gazetecinin eşi, çocuğu ve kardeşi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...