01 Şubat 2016 07:23

BirGün, okurlarına dayanışma çağrısı yaptı

Birgün gazetesi, gelirlerine haciz konduğunu ve iktidar baskılarının arttığını açıklayarak dayanışma kampanyası başlattı.

Paylaş

BirGün gazetesi, iktidar baskılarının gün geçtikçe arttığını ve en ufak gelirlerine bile haciz konduğunu duyurarak dayanışma kampanyası başlattı. “Nefes almakta zorlandığımız anlar artıyor” diyen BirGün, okurlarını gazeteyle dayanışmaya, abonelik alarak destek olmaya çağırdı.

Gazete yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Yandaş basına ilan veren şirketler ihya edilirken bizim gibi AKP-Erdoğan yanlısı olmayan gazetelere reklam verenler fişleniyor, tehdit ediliyor. Kamu ilanlarını tüm gazetelere eşit şekilde dağıtmakla sorumlu olan kurum, keyfi bir şekilde BirGün’ün alacaklarını yok ediyor. En ufak gelirlerimize bile haciz konuyor. Ayda en az iki kez malum şahıs ve şürekâsı tarafından sudan sebeplerle 100 bin liranın üzerinde tazminat davaları açılıyor ve hepsi otomatik olarak onların lehine sonuçlanıyor. Daha önceleri kazandığımız hiçbir davayı artık kazanmamız mümkün olmuyor. AİHM kararları yok sayılıyor. Kağıt tekellerinin fahiş fiyatları, dağıtım komisyonları vb… konulara ise sıra gelemiyor” 

Açıklamada, “Bir üye-destekçi kampanyası başlatıyoruz. Binlerce okurumuzun, sevenimizin desteğiyle sabit bir gelire kavuşup bu zor dönemi aşmak istiyoruz. Karşılığında da e-gazete üyeliği, kitap dergi hediyeleri, festival biletleri veriyoruz” denildi. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Canlı yayında yüksek gelen elektrik faturasını yaktı

SONRAKİ HABER

İhracat yeni yıla yüzde 14.4 düşüşle başladı: En çok ihracatı otomotiv sektörü yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...