15 Nisan 2012 17:12

Tüzel Antakya'da halkla buluştu

HDK İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, Erzin’de önceki gün gerçekleştirilen “Termik Santralleri Süpürelim Gitsin” başlıklı mitingin ardından Antakya’ya gelerek halkla buluştu. Emek Partisi’nin organize ettiği halk toplantısında Tüzel, konuşmasının büyük kısmını AKP Hükümetinin Sur

Tüzel Antakya'da halkla buluştu
Paylaş

MÜDAHALE ZEMİNİ HAZIRLANIYOR

Suriye konusu ile ilgili olarak Tüzel şunları kaydetti: “Suriye konusu bir yıldır tartışılıyor. Geçen yıl başlayan ve bir arayışın ürünü olan halk hareketleri, emperyalistler tarafından kontrol altına alınmak istendi ve emperyalist plan devreye sokuldu. Suriye halkı Esad diktatörlüğünden çekti. Çünkü halkların da bu rejime karşı öfkesi vardı. Ama bugün durum Suriye’ye müdahale etme zeminine kadar getirildi. Şuan yapılmak istenen müdahale ortamının hazırlanmasıdır.

Esad gidecek ve yerine kimler gelecek? Bu soruyla ilgili olarak emperyalist planın yürütülmesi söz konusudur. Bizim yapmamız gereken emperyalistlerin planlarına karşı savaşmak. Güvenilir olmayan, nereden geldiği, nerede çekildiği belli olmayan görüntülerle bir ortam hazırlandığının farkındayız.”

“İnsanlık dışı gelişmelere seyirci kalamayız” diyen hükümetin Roboski Katliamına neden seyirci kaldığını soran Tüzel, “Ülkemiz, Başbakan Erdoğan’ın yayılmacı politikalarının savunucusu oldu” dedi.

“AKP, demokrasi havarisi kesilerek bölgede bir rol üstlenmeye çalışıyor” diyen Tüzel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suriye meselesinde gördüğümüz kadarıyla silahlı, askeri bir müdahaleyle yapılacak çözüm istenilmiyor. Ama medya, yönetim kademeleri Suriye konusu ile ilgili açıkça bir psikolojik savaş yürütüyorlar. Türkiye’nin Suriye konusunun üzerine bu kadar gitmesinin nedeni Kürt meselesidir. Statü belirleme sürecindeki Kürtler Suriye’de bir yol alma sürecinde.” Tüzel, AKP’nin, Suriye’deki Kürtlerin statü kazanmasını istemediği için Suriye konusunda bu kadar sert politikalar uyguladığını belirtti.

‘SERMAYE YANLISI POLİTİKALAR’

Tüzel, AKP’nin, eğitim politikalarının, egemenlerin ihtiyaç duyduğu çocuk işçiliğinin hayata geçirilmesi ile bağlantılı olduğunu belirtti. Toplumda biat kültürünün egemen kılınmaya çalışıldığını belirten Tüzel, hükümetin, ‘Türkiye’nin doğusu, Çin gibi olacak’ söylemiyle bölge illerini, çalışma koşulları açısından cehenneme çevirmek istediklerini kaydetti. Tüzel, işgücü ucuzluğu ile ünlü Çin’in örnek alınmasının, sermaye için bütün ödeme kalemlerinin silinmesi anlamına geleceğini vurguladı.  

Sürmekte olan 12 Eylül ve 28 Şubat soruşturmalarına da değinen Tüzel, “Hükümet, 12 Eylül ve 28 Şubat ile hesaplaşacağını ileri sürse de bugün uygulanan politikalar darbecilerin uyguladığı politikaların devamı niteliğinde” dedi.

HDK KONGRESİ 13 MAYISTA

13 Mayısta yapılacak Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) Olağan Kongresine hazırlandıklarını belirten Tüzel,  HDK’nin şimdiye kadar Türkiye’de sağlanan en geniş katılımlı hareket olduğunu da konuşmasında dile getirdi.
(Antakya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Şahin oynattı

SONRAKİ HABER

Medyada en çok köşe yazarları nefret söyleminde bulunuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...