31 Ocak 2016 12:10

‘Alevilerin ve Kürtlerin statü mücadelesi birbirinden ayrı değil’

Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Diyarbakır Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Kurulda, Alevilerin statü talepleri ile Kürt halkının statü taleplerinin ve mücadelelerinin birbirinden ayrı olmadığı vurgulandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi Konferans Salonu’nda yapılan kurulda konuşan PSAKD Diyarbakır Şube Başkanı Cafer Koluman, devlet ve iktidarların Alevileri yok saydığını belirterek, “Halklar birbirinden ayrıştırılıyor, düşmanlaştırılıyor. Bugün coğrafyamızda yaşanan savaş konseptinde de halkın bir araya gelmesi önleniyor. Hem Kürt hem Alevi halkının statü talepleri birbirinden bağımsız değildir. Kürt halkının mücadelesini Aleviler de yüzyıllardır sürdürmüştür. Kendi mahkemeleri, ibadethaneleriyle öz yönetimleriyle bugün ayaktadırlar. Bugün bu taleplere yönelik şiddet ve savaş ortamında bizim tavrımız ve tarafımız nettir. Halkları ayrıştırılmaya çalışılıyor. Biz bir arada olacağız. Birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Batıda yaşayan Alevilere seslenen Koluman, “Ezilenler olarak ezilenin yanında olmamız bizim inancımızın gereğidir. Yaşananlara bu inançla sessiz kalmayalım” dedi.

Konuşmaların ardından yeni yönetim belirlendi. Yönetim Kurulu üyeliğine, Cafer Koluman, Sakine Avlak, Nursen Akbal, Sırdaş Adıgüzel, Sema İrfan, İmdat Aksoy, Hüseyin Mayda seçildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Amedspor, Bursaspor'u 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi

SONRAKİ HABER

Yaşamını yitiren korucu ve uzman çavuş toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...