31 Ocak 2016 07:34

Dicle Üniversitesi'nde 24 akademisyene soruşturma

Dicle Üniversitesi'nde görevli 24 akademisyen hakkında, 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisine imza attıkları için rektörlük tarafından soruşturma açıldı. Üniversitede görevli Alman akademisyen ise görevinden uzaklaştırıldı.

Paylaş

Barış için Akademisyenlerin bölgede devam eden abluka ve ölümlere karşı "Bu suça ortak olmayacağız" başlığıyla yayınladığı bildirinin ardından başlatılan cadı avı Dicle Üniversitesi'ne de sıçradı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın hedef göstermesi ve talimat vermesiyle başlatılan soruşturmalar kapsamında Dicle Üniversitesi'nde bildiriye imza atan 24 akademisyene idari soruşturma açıldı. Rektörlük tarafından 10 akademisyene soruşturmalar resmi yazıyla ulaştırıldı.

Bildiride imzası bulunan Sonja Galler isimli Alman kadın akademisyenin ise bildiriyi imzalamasından bir hafta sonra üniversite yönetimi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden eğitim sözleşmesinin feshedilerek üniversiteden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Akademisyenlere gönderilen resmi yazıda soruşturmanın gerekçesine yer verilmezken, soruşturma dosyasının bir örneği akademisyenlere verilmeyerek, savunma haklarının kısıtlandığı öğrenildi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre'de beyaz bayraklarıyla yürüyüşe geçen kadınlar gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Almanya'da mültecilere yönelik ırkçı saldırılar durmak bilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...