15 Nisan 2012 16:57

Cinayetlerin sebebi taşeron sistemi

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanları yaptıkları eylemle artan işçi cinayetlerine, bunun kaynağı olarak da taşeron, güvensiz ve esnek çalıştırma uygulamalarına dikkat çekti. Hastane bahçesinde toplanan sağlık emekçileri sık sık “Sağlıkta taşeron ölüm demektir” sloganını attılar.Bu

Cinayetlerin sebebi taşeron sistemi
Paylaş

Burada konuşan taşeron işçilerden Bayram Babatutmaz, DEÜ hastanesi taşeron işçileri olarak yıllardır belirli aralıklarla yapılan sözleşmelerle iş güvencesinden yoksun, açlık sınırının altında düşük ücretle hizmet verdiklerini belirtti. Sağlık alanında taşeron sistemin olmaması gerektiğini ifade eden Babatutmaz, hastanede oluşturdukları iş yeri temsilciliği ile çalışma koşullarında çeşitli iyileştirmeler kazandıklarını söyledi. Yeterli dinlenme ve izin hakkı talep ettiklerini kaydederek, hastanedeki diğer sağlık çalışanlarıyla aynı haklara ve iş güvenliğine sahip olmak istediklerini sözlerine ekledi.

Ardından söz alan SES İşyeri temsilcisi Günseli Uğur da, inşaat işçilerinin uyurken, devlet su işleri çalışanlarının gölde donarak öldüğünü hatırlatarak, “Bunlar sadece bildiklerimiz ama bilmediğimiz ve duymadığımız iş kazası ve meslek hastalıklarından kaynaklı pek çok işçi ölümü var” dedi. Her meslek hastalığına bağlı ölümün bir cinayet olduğunu vurgulayan Uğur, iş kazalarının önlenmesi için çalışmaların yapılmasını talep etti. DEÜ çalışanı sağlık emekçileri her hafta eylem yaparak sorunlarını dile getiriyorlar.   (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İMO Dikmen’deki yıkımları kınadı

SONRAKİ HABER

Biyologlar TUS haklarını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...