15 Nisan 2012 16:54

İMO Dikmen’deki yıkımları kınadı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şubesi, geçtiğimiz hafta Yukarı Dikmen Vadisi’nde bir evin yıkılmasına karşı direnen vatandaşlara yapılan polis saldırısını kınadı. Şubeden yapılan açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’den aldığı güçle anayasal yükümlülüklerini yerine getir

İMO Dikmen’deki yıkımları kınadı
Paylaş

Yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz Perşembe günü Yukarı Dikmen’de yapılan yıkım sırasında vatandaşlara uygulanan polis şiddeti eleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in AKP hükümetinde altığı güçle kendi görevlerini yerine getirmekten daha çok, yandaşlarına rant alanı açmak için çalıştığı belirtilen açıklamada, “Bir kez daha Dikmen Vadisi halkının acısını paylaştığımızı, haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu ve karşılarına dikilen faşizmi kınadığımızı açıkça beyan etmek isteriz” denildi.

Ayrıca açıklamada, geçtiğimiz günlerde BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ile birlikte Dikmen Vadisi’ne yapılan ziyarette, Uludere’de yaşanan katliam ile Dikmen’de evleri yıkılanların acılarının özdeşliğinin vurgulanmasının gelecek için umut verici olduğu ifade edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Su borusu patladı internet kesildi!

SONRAKİ HABER

Cinayetlerin sebebi taşeron sistemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...