30 Ocak 2016 13:36

12 Eylül cuntasının katlettiği devrimciler anıldı

Paylaş

12 Eylül cuntası tarafından 33 yıl önce idam edilen Ömer Yazgan, Ramazan Yukarıgöz, Erdoğan Yazgan ve Mehmet Kanbur Kağıthane'deki Hasdal Mezarlığı'nda anıldı.

Anma için Taksim’deki TRT binası önünde bir araya gelindi ve mezarlığa gidildi.

Yukarıgöz'ün mezarı başında gerçekleştirilen anmaya Devrimci 78'liler Federasyonu'ndan, Odak Dergisi'nden dostları, ailesi, Cumartesi İnsanları ve sevenleri katıldı. Yukarıgöz'ün mezarına karanfillerin bırakıldığı anmada, "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Katil devlet hesap verecek", "Emperyalistler yenilecek, direnen halklar kazanacak" sloganları atıldı.

Anmada konuşan Ramazan Yukarıgöz'ün annesi Aysel Yukarıgöz, "Benim oğlum çok masum, çok iyiliksever bir çocuktu" dedi.
Saygı duruşunda bulunulan eylemde idam edilen devrimcilerin mektupları okundu.

Devrimci 78'liler Federasyonu'ndan Sibel Çoban, Ramazan Yukarıgöz'ün, "Faşizme ve emperyalizme karşı halkın yanında yer almak gerekirdi. Devrimci olarak yaşadım. Devrimci olarak öleceğim" ifadelerinin yazılı olduğu mektubunu okudu.

‘ERDOĞAN HÜKÜMETİ ÜSTÜNÜ ÖRTTÜ’

Devrimci 78'liler Federasyonu'ndan Lale Alp ise şu ifadelerde bulundu: "Sayısız insanlık suçu işleyen 12 Eylül'ün cuntacı generalleri, Erdoğan hükümeti tarafından, seçim yatırımı yapılarak, yalandan yargılanmış, cezaları bile onaylanmamış, sümen altı edilmiş, yaşlılıktan ölmeleri beklenmiştir."

ÖZDEMİR: FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİĞİ...

Hamza Yalçın'ın mektubunu okuyan ve iktidarın 12 Eylül cuntacılarının devamı olduğunu belirten Odak Dergisi'nden Hasan Özdemir, “Şimdi ülkemizde bir diktatör var. Bizler bu iç savaşa karşı direneceğiz. Türkiye şimdi sessiz ve hareketsiz. Bu sessizlik, fırtınalar öncesi sessizliği hatırlatıyor” dedi.

OCAK: ÖZGÜR BİR DÜNYA İÇİN SAVAŞTILAR

Cumartesi İnsanların'dan Ali Ocak'ın ifadeleri ise şöyle oldu: "Onlar özgür, sömürüsüz bir dünya için savaştılar. Bize, bütün baskılara karşı yalanlara inanmamamızı vasiyet ettiler. 21 senedir biz halkların kardeşliği için mücadele ediyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CP Piliç işçilerinin eylemleri devam ediyor

SONRAKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı: Rus uçağı hava sahamızı ihlal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...