15 Nisan 2012 16:49

Soba 8 ayda 227 can aldı

TÜRKİYE’de son 8 ayda 227 kişi, soba ve şofbenden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü. Binlerce kişi de hastanelerde tedavi gördü.Her yıl yüzlerce kişi, ısınma amacıyla yakılan sobalardan ya da şofbenlerden sızan gazlardan zehirlenerek ölüyor. Özellikle kış aylarında havalandırması yetersiz olan kü&ccedi

Soba 8 ayda 227 can aldı
Paylaş

TÜRKİYE’de son 8 ayda 227 kişi, soba ve şofbenden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü. Binlerce kişi de hastanelerde tedavi gördü.

Her yıl yüzlerce kişi, ısınma amacıyla yakılan sobalardan ya da şofbenlerden sızan gazlardan zehirlenerek ölüyor. Özellikle kış aylarında havalandırması yetersiz olan küçük alanlarda bacasız soba, mangal ve şofben kullanılması sonucu karbonmonoksit zehirlenmeleri çok sık görülüyor. Kötü baca sistemleri, hava dolaşımının olmadığı yerler ve fırtınalı hava, karbonmonoksit oluşması ve birikmesine yol açan nedenlerin başında geliyor.Yapılan uyarılara ve alınan önlemlere rağmen ölümlerin önüne geçilemiyor. Ülke genelinde 2011 Eylül’den bugüne kadar 227 kişi, soba ve şofbenden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü. 2 bin civarında kişi de hastanelerde tedavi gördü. Isınmak için yakılan sobalar, pek çok çifti birbirinden ayırdı, aileleri parçaladı. Yaşanan ölümler, soba zehirlenmelerine karşı ne kadar dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Düzkışla sel suları altında kaldı

SONRAKİ HABER

Su borusu patladı internet kesildi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...