30 Ocak 2016 12:01

Kurda kuşa 500 kilo yaşam desteği

Isparta'da ağır kış şartları yüzünde yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya 500 kilo yem bırakıldı.

Paylaş

Yusuf YAVUZ
Isparta

Barındırdığı yaban hayatı ve biyolojik çeşitliliği ile pek çok Avrupa ülkesinden daha zengin olan Isparta'da sert geçen kış mevsimi yaban hayvanları için yiyecek bulmayı güçleştiriyor. Buz tutan göller ve karla kaplı arazide yaşam savaşı veren canlılar için Doğa Koruma ve Milli Parklar Isparta Şube Müdürlüğü ekipleri 5 ayrı noktada doğaya 500 kilo yem bıraktı.

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan soğuk hava koşulları, insanları olduğu kadar yaban hayvanlarını da olumsuz etkiliyor. Soğuk havanın etkisiyle buz tutan göller su kuşlarını, karla kaplanan araziler ise pek çok canlının yiyecek bulmasını engelliyor. Biyolojik çeşitliliği ve yaban hayatı açısından pek çok Avrupa ülkesinden daha zengin olan Isparta'da, Doğa Koruma ve Milli Parklar Isparta Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler yaban hayvanlarının zorlu kış şartlarında yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışma başlattı.

Yaban Hayatı Destekleme Programı kapsamında yürütülen çalışmalarda, Eğirdir Kovada Gölü, Gölcük Tabiat Parkı Pürenliova mevkii ile Yalvaç'ın Özgüney ve Özbayat köyleri kırsalındaki 5 ayrı mevkide, olumsuz ve soğuk geçen kış nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı. Çalışma kapsamında ilk etapta 500  kilogram yem bırakıldığı belirtiliyor.

CANLI ÖLÜMLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ AMAÇLANIYOR

Bölgedeki yaban hayvanlarının beslenme türlerine göre doğaya yem bırakma çalışmasıyla, yoğun kar ve don olayları yüzünden canlı ölümlerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Kurdun kuşun yaşamını sürdürebilmesi için oldukça önemli olan yem bırakma çalışmasının hava koşullarına göre bir süre daha devam edeceği öğrenildi.

ÖNCEKİ HABER

Sarpıncık’ta şirket çekildi ve RES tahribatının boyutları ortaya çıktı: RES’men yıkıp gitmişler

SONRAKİ HABER

İstanbul’da çalıntı Picasso operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...