30 Ocak 2016 12:12

Turgutlu’da CP işçileri direnişe devam ediyor

Paylaş

Sendikalaştıkları için işten atılan CP Piliç işçilerinin Turgutlu CP Kesimhane önündeki eylemleri devam ediyor. Eyleme işten atılan işçilerin yanı sıra çocukları ve eşleri de katılarak destek verdi.

2014'ten bu yana devam eden sendikalaşma sürecinde son aylarda ikramiyelerin kesilmesi ve bireysel sözleşmelerin dayatılmasına karşı DİSK'e bağlı Gıda-İş'te örgütlenen ve dayatılan baskılara direnen işçiler geçtiğimiz hafta işten atılmıştı. 100 civarı işçinin işten atıldığı Turgutlu CP Kesimhane önünde bir haftadır eylemler ve bekleyiş devam ediyor.

Cuma günü kalabalık bir şekilde fabrika önünde eylemlerini sürdüren CP Piliç işçileri fabrikanın önünde eylemden sonra bir değerlendirme toplantısı yaparak hem süreci değerlendirdi, hem de bundan sonraki süreç hakkında kararlar aldı.

Toplantıda konuşan işçiler haksız yere işten atıldıklarını ve hakları için mücadele edeceklerini aktarırken, direnişin öneminin altını çizdi. Dayatılan sözleşmeleri kabul etmedikleri için işten atıldıklarını belirten işçiler, "Bunun yanında sendikaya üye olmamız ve sendikayla toplantılar yapmamız bizleri işten atmalarına sebeptir" dedi. İşçiler, Turgutlu gibi işçilerin çoğunun haklarını dahi bilmediği, işverenlerin istediği gibi işçiyi kapının önüne koyduğu bir yerde verdikleri mücadelenin bir şeyleri değiştirebileceğine dikkat çekti.

Özellikle ikramiyelerine dokunulmaması, işten atılanların geri alınması ve sendikal hakların işveren tarafından tanınmasını istediklerini yineleyen işçiler, direnişlerinde kararlı olduklarını ve haklarını alana kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Değerlendirme toplantısında konuşan DİSK Gıda-İş Ege Bölge Şube Sekreteri Alper Toraner, Turgutlu’da CP işçileri ile beraber yürüttükleri sendikal faaliyetin CP'de rahatsızlık yarattığını ve işçilerin bu yüzden işten çıkarıldığını belirtti. CP işçilerinin verdiği mücadelenin Turgutlu havzasındaki diğer işçileri de etkileyeceğini ifade eden Toraner, bu direnişin işçiler açısından bir okul olduğunu ve birlikte mücadele etmeyi öğrendiklerini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BM: Cenevre’ye katılan gruplar değişebilir

SONRAKİ HABER

Sarpıncık’ta şirket çekildi ve RES tahribatının boyutları ortaya çıktı: RES’men yıkıp gitmişler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...