30 Ocak 2016 10:13

‘Nikel madenciliği tarımı ve suları bitirir’

Paylaş

Dünyanın yedi tarım cennetinden birisi olarak kabul edilen Gediz havzasının ortasında Turgutlu Çaldağı’nda yapılmak istenen nikel madenciliğine karşı Turgutlu halkının mücadelesi devam ediyor. Önceki gün Turgutlu Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen panelde dünyanın hiçbir yerinde daha önce denenmemiş bir yöntemle yapılmak istenen nikel madenciliğinin yöredeki tarımı ve suları bitireceği uyarısında bulunuldu. 

Panelde konuşan EGEÇEP Hukuk Komisyonu Üyesi Berrin Esin Kaya, Turgutlu’da tüm siyasi görüşten yurttaşların vahşi madenciliğe karşı örnek bir mücadele sergilediğini belirterek, bu mücadele sonrası daha önce iptal edilen ÇED raporuna karşı başlatılan ikinci ÇED sürecinin de boşa çıkarılacağını söyledi. 

Jeoloji Yüksek Mühendisi Tahir Öngür sözlerini bilinçli olarak söylediğinin altını çizerek, “Bu ikinci ÇED raporu mühendislik açısından sayısız yalan üzerine kurulu” dedi. ÇED raporundaki teknik hatalar ve yalanlar üzerine uzun uzun açıklamalarda bulunan Öngür, “İkinci ÇED’de yığın liçinden tank içine geçtik diye övünüyorlar. Oysa bunun nedeni o bölgede iki arkeolojik sitin ortaya çıkması. Deprem konusunda da yalan söylüyorlar. ÇED raporu ve bilirkişi raporunda hâlâ diri olan Çaldağı fayını yok etmişler. Ama o orada” diye konuştu. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mülteci hakları aktivistleri Basmane'de mülteci dayanışma evi kurdu

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Yaşam koridoru açılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...