29 Ocak 2016 15:30

Antepli kadınlardan, Şamil Tayyar’ın hedef aldığı CHP il başkanına destek

Paylaş

AKP Milletvekili Şamil Tayyar’ın, CHP Antep İl Başkanı Nesrin Ulutaş üzerinden cinsiyetçi söylemlerle CHP’yi eleştirmesine Antep Kadın Platformu’ndan tepki geldi.

Aralarında HDP, EMEP, EHP, SYKP, DBP gibi siyasi partilerin kadın yöneticileriyle İHD ve Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu’ndan kadınların da olduğu bir heyetle CHP İl Başkanı’nI ziyaret eden Kadın Platformu üyeleri, yaptıkları açıklamada Şamil Tayyar’ın söylemi üzerinden ‘siyasetteki eril dili protesto ettiklerini’ belirttiler. 

Platform adına konuşan HDP İl Eş Başkanı Atiye Okay, Tayyar’ın mensubu olduğu siyasi partinin, AKP’nin bu dili her fırsatta kullandığını ve kadınları aşağılayarak hizaya getirmeye çalıştığını söyledi. Okay “Antep’te partisi tarafından seçilerek o göreve gelmiş Nesrin arkadaşımız hakkında iğrençliğe varan ithamlarla konuşulmasını kınamak için buradayız. Birçok partiden kadın yöneticiler de aramızda ve hep birlikte Nesrin başkanın arkasında olduğumuzu belirtiyoruz. Bundan sonra da bu şekilde cinsiyetçi söylemlerle kadınlara yönelik saldırıların hep birlikte karşısında olacağımızı belirtiyoruz” dedi. 

Nesrin Ulutaş kendisine yönelik hakaretler karşısında kadınlardan gördüğü destek için teşekkür etti. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Finlandiya da mültecileri sınır dışı ediyor

SONRAKİ HABER

Sur'da 1 asker hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...