29 Ocak 2016 14:30

Torbalı Belediyesi'nde hem işten atma hem hak gasbı

Paylaş

AKP’li Adnan Yaşar Görmez’in başkanı olduğu Torbalı Belediyesi, değişik birimlerde çalışan 70’i aşkın işçiyi işten attı. 

3K İnşaat firması bünyesinde çalıştırılan işçiler telefonla aranarak 31 Aralık itibariyle işlerine son verildiği belirtildi.  

İşçiler işten atılırken hakları da gasbedildi. İşçilere işten çıkarıldıklarının bildirilmesinden üç ay kadar önce okutulmadan, “Taşeron değişecek” denilerek imzalatılan belgelerin ihbar belgesi olduğu bu nedenle ihbar tazminatının verilmeyeceği ortaya çıktı. 

İşçiler, geçmişe dönük kullanılmayan yıllık izinlerinin de verilmeyeceğinin söylendiğini, bununla ilgili, “Daha önceki firmaya dava açmanız gerekiyor” denildiğini belirtiyor. İş sözleşmesine işten çıkarma gerekçesinin de “işin bitmesi” olarak geçirildiğini ifade eden işçiler, “Ne ilgisi var, belediyeyi kapatıp gidecek değiller” diyor. İşçilere göre işten çıkarmanın altında yatan neden daha önceki, yani CHP’li dönemden kalan ve eski olan işçilerden kurtulmak. İşçiler, “Siyasi değil demek için kendi adamlarından da birkaç kişi çıkardılar. Sonra geri aldılar”diyor.  Torbalı Belediyesinde 500’ü taşeron olmak üzere toplamda 800 dolayında işçi çalışıyor. İşçiler, işten çıkarılmayan kadrolu işçilerin yüzde 99’unun da yerlerinin değiştirildiğini belirtiyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli Adliyesinde icra dosyaları koridorlara taştı

SONRAKİ HABER

Garabet yönetmelik değişikliği yargıda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...