29 Ocak 2016 13:46

Susurluk'ta hedef gösterilen gazetecinin aracı kundaklandı

Paylaş

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde yaşayan gazeteci ve Emek Partisi Balıkesir Eski İl Başkanı Şuayip Çetin’in aracı kundaklandı. Önceki akşam 21.30’da gerçekleşen olayda can kaybı yaşanmazken araçta maddi hasar meydana geldi. 

Çetin, 7 Haziran seçimlerinde HDP Balıkesir Milletvekili Adayı olduğu için ırkçı gruplar tarafından hedef gösterilmişti. 

Susurluk’ta yayımlanan 5 Eylül gazetesinde köşe yazarlığı yapan Çetin, yazıları nedeniyle sosyal medyada hedef haline getirildiğini ifade ederek olay anını anlattı: “Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmada hayatını kaybeden Özel Harekat Polisi Zekeriya Bilgen’in cenazesi dün Susurluk’a getirildi. Bunun üzerine karakoldan bir polis beni arayarak hakkımda tehdit içeren mesajlar olduğunu ve mümkünse dışarı çıkmamamı, çıkarsam bile dikkatli olmam gerektiğini söyledi. Akşam 21.30 sıralarında komşular ‘arabanız yanıyor’ diye seslendi. Biz evden çıkıp gidinceye kadar araba söndürülmüş, polis, itfaiye, belediye başkanı dahil herkes gelmişti. Benzin döküp yakmışlar. Kimin yaptığını henüz bilmiyoruz. Ancak görgü tanıkları olay yerinden 2 kişinin kaçarak uzaklaştığını görmüş.” 

Gazetede 3 yıldır yazı yazdığını ve 7 Haziran seçimlerinde aday olduktan sonra başlayan hedef göstermelerin o zamandan beri devam ettiğini anlatan Çetin, son dönemde bölgede yaşananlara dair yazdığı yazılardan sonra da tehditlerin arttığını ifade etti. Savaştan yana değil barıştan yana yazılar yazdığını, bunun da bazı çevreleri rahatsız ettiğini dile getiren Çetin, olayın ardından birçok kişinin kendisini arayarak geçmiş olsun dediğini ifade etti. Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu’nun kendisini ziyaret ettiğini, CHP ilçe örgütü ve CHP Balıkesir Milletvekillerinin kendisini arayarak olayın takipçisi olacaklarını söylediklerini aktaran Çetin, aracını yakanlarla ilgili suç duyurusunda bulunduğu bilgisini verdi. 

Çetin, polisin olaydan sonra çalıştığı 5 Eylül gazetesine gelerek kendisine tehditler dolayısıyla yazılarına ara vermesi gerektiğini söylediğini de aktardı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hurafeye teşvik Gülen'e soruşturma

SONRAKİ HABER

AYM'den Cizre'deki yaralılarla ilgili skandal karar: Yaralı olup olmadıkları bilinmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...