29 Ocak 2016 12:56

Karakoçan'da gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Elazığ Karakoçan'da gözaltına alınan ve aralarından belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu 10 kişi çıkarıldıkları mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Paylaş

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde önceki gün gözaltına alınan ve aralarında Karakoçan Belediyesi Eşbaşkanı Cennet Ayık'ın da bulunduğu 10 kişi Elazığ Adliyesi'nde savcılığa çıkartıldı. Gözaltında kalp spazmı geçirmesi üzerine ameliyata alınan Karakoçan Belediyesi Eşbaşkanı Burhan Kocaman ise 48 saat yoğun bakımda kalacağı için adliyeye getirilmedi. Savcılıkta ifadeleri alınan Barış Sümercioğlu, Murat Ercan, Ekrem Dağtekin ve soyadı öğrenilemeyen Muarem isimli yurttaş serbest bırakıldı. 

Karakoçan Belediye Eşbaşkanı Ayık'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi ise Paris ve Silopi'de katledilen Kürt siyasetçilerin anmalarına katıldıkları, sosyal paylaşım sitelerinden fotoğraf, haber ve müzik paylaştıkları için tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanmaları istenen 6 kişi, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Serbest bırakılmalarının ardından açıklama yapan Cennet Ayık, gözaltına alınmalarının ana akım medyada farklı yansıtıldığını belirterek, bu tarz haberleri yapanları kınadı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de toplu ulaşıma yüzde 14 zam

SONRAKİ HABER

Nijerya'da çocuk canlı bomba en az 20 kişiyi öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...