29 Ocak 2016 12:30

Belediye ambulansları bir kez daha durduruldu

Cizre'de 19 yaralı ve 6 cenazeyi almak için dünden bu yana birçok kez girişimde bulundan fakat çeşitli gerekçelerle sokağa girmesi engellenen Cizre Belediyesi'ne ait ambulanslar, bir kez daha yaralıların bulunduğu sokağın başında bekletilmeye başlandı. (Fotoğraf: Arşiv)

Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devlet güçlerinin top atışları ile Cudi Mahallesi'nde düzenlediği saldırıda yaralanan ve 7 gündür hastaneyi kaldırılmayı bekleyen 19 yaralı ile hastaneye kaldırılamadığı için yaşamını yitiren 6 yurttaşın cenazesinin bulunduğu eve, yapılan görüşmelerin ardından dünden bu yana ulaşmaya çalışan Cizre Belediyesi'ne ait ambulans bir kez daha girişimde bulundu. Dün en son akşam saatlerinde yaralıların bulunduğu eve ulaşmaya çalıştığı sırada evin bulunduğu sokağa top atan tank tarafından engellenen ambulanslar, bu kez de evin sokağının açıldığı Nusaybin Caddesi'ndeki sokak başında durduruldu. Ambulansın gitmesi ile birlikte ev ve çevresine top atışlarının yoğunlaştığı ve devlet güçlerinin havaya ateş açtığı belirtiliyor.

Dün de birçok kez sokağa girip yaralılara çalışmaya çalışan ambulans ve içindeki gönüllü 3 sağlık personeli "Çatışma var" denilerek mahalleye sokulmamıştı. Kentte yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre son günlerde çatışma yaşanmadığı belirtilirken, ambulansların sokağa girmeye çalışması sırasında devlet güçlerince sokağa ateş açıldığı ve ambulansın engellenmesi için "çatışma yaşanıyor" mizansenin yaratılığı belirtiliyor.

Dün "çatışma var" iddiasıyla ambulansların engellenmesi üzerine konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, belediyeye ait ambulansların mahalleye girmeye çalıştığı her denemede evi ablukaya alan zırhlı araçlar tarafından mahalleye dönük ateş açılarak, çatışma süsü verildiği ve ambulansın eve yanaşmasına izin verilmediğini belirtmişti. Sarıyıldız, dün sabah saatlerinde ambulanslarının Dörtyol mevkisinde beklediği sırada ise ambulansın yanından bulunan zırhlı araçlardan ateş açıldığını ve o an yandaş basından birçok basın mensubunun anında olay yerine getirilerek, "Çatışmalar yaşanıyor ve ambulansların mahalleye girişi engelleniyor" şeklinde anonslar geçtiğini belirtmişti. 

19 yaralının bulunduğu evde yaralılardan Ferhat Karaduman'ın bilincini yitirdiği ve 4 yaralının ise sağlık durumunun kritik olduğu belirtiliyor. Yaralılar 3 gündür susuz. Yaralılardan DBP PM üyesi Mehmet Yavuzer öğlen saatlerinde gönderdiği mesajda ise şu ifadeleri paylaşmıştı: "Öldüreceğim kendimi, artık su haykırışları duymak istemiyorum. Artık kimse aramasın beni öldüreceğim kendimi. Su diyorum heval su. Su heval su su…" (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Mahsun Kırmızıgül'den barış çağrısı

SONRAKİ HABER

Denizli'de toplu ulaşıma yüzde 14 zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...