29 Ocak 2016 10:56

Bakırköy Belediyesi çalışanları: Çocukların ölmesine sessiz kalmayalım

Paylaş

Bakırköy Belediyesi çalışanları Diyarbakır Sur'da süren sokağa çıkma yasaklarından dolayı zor durumda kalanlar için yardım kampanyası düzenledi. "Çocukların ölmesine sessiz kalmayalım" sloganıyla yola çıkan kampanya 15 gün sürdü. Sur'da evlerinden çıkamayan insanların yaşamını kolaylaştırmayı hedefleyen kampanya sürecinde çocuklar için kıyafet, oyuncak, kırtasiye malzemesi, bebek bezi ve bebek mamasının yanında kuru gıda malzemeleri de toplandı. Bakırköy İspirtohane Kültür ve Sanat Merkezi resim atölyesinde eşyalar kolilere doldurulmaya başlandı. Koliler bugün kapanacak ve pazartesi günü Sur' a doğru yola çıkacak.

Bakırköy Belediyesi çalışanlarından Yeliz Temürtürkan kampanyayı sosyal medya hesaplarından ve belediye binasına asılan afişlerle duyurmaya başladıklarını söyledi. Temürtürkan “Biz ilk olarak dernek başkanı Neriman Hanım'ı (Dinçkan)  arayıp ona ne yapabileceğimizi sorduk. Sur'un durumu hakkında bilgi almak istedik. Neriman Hanım bize oradaki çocukların psikolojik olarak kötü durumda olduğunu hatta bazı çocukların konuşmayı dahi unuttuğunu söyledi. Çocukların bu durumu atlatması için uygulanacak terapide oyuncakların ve kırtasiye malzemelerinin öncelik taşıdığını söyleyince biz de oyuncaklarla ve kırtasiye malzemelerine ağırlık verdik” dedi.

Bakırköy İspirtohane Kültür ve Sanat Merkezi'nde resim öğretmenliği yapan Ece Gözde Gözükara, Bakırköy Belediyesi çalışanları tarafından başlatılan yardım kampanyasına resim kursundan kursiyerlerin de yoğun destek verdiğini belirtti. Ara tatil olduğu için atölyenin müsait olduğunu ve bu yüzden yardım malzemelerinin atölyede toplandığını söyleyen Gözükara “Biz kursiyerlerimizle daha önce de Ermenek için böyle bir kampanya yürütmüştük. O zaman topladığımız eşyaları kendimiz götürmüştük ancak Sur 'daki çatışma ortamından dolayı bu kez kendimiz götüremeyeceğiz. Sur' dan gelecek bir nakliyat şirketi pazartesi günü kolileri Sur' a götürecek” şeklinde konuştu.

”Evrensel Gazetesinden Sevda Karaca' nın 'Barış'a Bir Umut Işığı' başlıklı köşe yazısından sonra biz de barışa bir umut ışığı olmak istedik” diyen Temürtürkan bebek bezi, bebek maması ve kuru gıda gibi ürünlerin tükenebilecek olmasından dolayı yardımlara devam etmek istediklerini de ekledi. Bakırköy Belediyesi çalışanları tarafından kapatılan 25 koli pazartesi günü kamyonlara yüklenip Sur'a yollanacak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cizre'deki bodrumda yaralılardan biri bilincini yitirdi

SONRAKİ HABER

Hedef gösterilen akademisyen bulunduğu ilden ayrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...