15 Nisan 2012 16:30

Muş’ta ‘Mahalle Polisi’ uygulaması başlatıldı

Polisin ‘örnek bir polis-vatandaş işbirliği modeli’ olarak sunduğu ancak ‘bir muhbirlik sistemi’ olmakla eleştirilen  ‘Mahalle Polisi’ uygulaması Muş’ta başladı.Projeye göre ‘mahalle polisi’ sorumlu bulundukları mahalle muhtarı ile etkin bir iletişim ve işbirliği kurarak sorumluluk alanlarına ilişkin bilgi

Muş’ta ‘Mahalle Polisi’ uygulaması başlatıldı
Paylaş

Polisin ‘örnek bir polis-vatandaş işbirliği modeli’ olarak sunduğu ancak ‘bir muhbirlik sistemi’ olmakla eleştirilen  ‘Mahalle Polisi’ uygulaması Muş’ta başladı.

Projeye göre ‘mahalle polisi’ sorumlu bulundukları mahalle muhtarı ile etkin bir iletişim ve işbirliği kurarak sorumluluk alanlarına ilişkin bilgi alışverişinde ve değişiminde bulunacak. Bu polisler, mahalle halkı, esnaf ve muhtarlarla yakın iletişim halinde olacak. Mahalle polisi, sorumlu bulunduğu mahallede organize edilen sosyal etkinliklere katılarak, vatandaşlarla iletişim kuracak. ‘Mahalle Polisi’ projesine dahil olmak isteyenler internet üzerinden, polisle bağlantı kuracak. Polisin web sitesinde ilgili bölüme TC kimlik numarası ve e-devlet şifresini giren kişiler, ad, soyad ve adres bilgilerini görecek. Kullanıcılar, aynı sayfanın alt kısmında bulunan ‘istek veya öneriniz’ alanını doldurarak polisle işbirliği yapacak.  (MUŞ)

ÖNCEKİ HABER

Bölge’de geniş kapsamlı askeri operasyon hazırlığı

SONRAKİ HABER

İstanbul’da Zazaca yazı dili konuşuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...