28 Ocak 2016 20:31

Davutoğlu'nun 'ambulans' şartı: Bir kere de Kandil'e 'Yeter artık' deyin!

Paylaş

Cizre'de bir evde bulunan 22 yaralı için ambulans ve sağlık hizmeti çağrıları devam ederken Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaralıların tedavi edilmesi için şartını açıkladı: 'Bir kere de dönüp Kandil'e doğru 'Yeter artık' demeyi başarabilin. Biz gereğini yapacağız.'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, HDP'li milletvekillerinin Cizre'deki bir evde bulunan 22 yaralının durumu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nda açlık grevi yapmalarına ilişkin, "Bir kere de dönüp Kandil'e doğru 'Yeter artık' demeyi başarabilin. Biz gereğini yapacağız. Sağlık hizmeti anlamında da terörle mücadele anlamında da gereğini yapacağız" diye konuştu.

Davutoğlu şunları söyledi:

"İçişleri Bakanlığımıza gelip bekleyen milletvekillerine çağrıda bulunuyorum, tamam bakanlığımıza geldiniz, her türlü açıklamada bulunuldu. Ama bir kere de dönüp Kandil'e doğru 'Yeter artık' demeyi başarabilin. Bir kere de dönüp, Meclis'te oradan bir başka milletvekilinin görüntülerini vererek şov yapmak yerine, orada ızdırap çeken halkın yanında durun. 'Biz burada demokratik bir ülkenin meclisinde konuşurken, sizler orada barikat kurup, çukurlar kazıp, Cizre Devlet Hastanesi'ne bir günde 20 roket atıp, oradaki sağlık çalışanları ve hastaların hayatını tehlikeye atamazsınız' diye bir çağrıda bulunun. Biz gereğini yapacağız. Sağlık hizmeti anlamında da terörle mücadele anlamında da gereğini yapacağız." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Suriye'de barış istemedikleri için PYD'yi dışarıda bırakıyorlar

SONRAKİ HABER

Beşiktaş'ta trafik kazası: Bir polis yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...