28 Ocak 2016 16:48

Davutoğlu bununla övündü: 'PYD'nin Cenevre'ye katılmaması için ağırlığımızı koyduk'

Başbakan Ahmet Davutoğlu Cenevre görüşmelerine ilişkin, 'PYD'nin bu sürece katılmaması için ağırlığımızı koyduk. Gerekirse yine koyarız. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a belgelerle PYD ve PKK'nın Türkiye'deki terör faaliyetlerini kanalize ettiklerini gösterdik' dedi.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü'nde yapılan Kanal 7 canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cenevre görüşmelerine dair Davutoğlu, "ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile açıkça görüştük. Elimizdeki bütün belgelerle nasıl bir PYD ve PKK'nın Türkiye'deki terör faaliyetlerini kanalize ettiklerini gösterttik. Bu konuda Türkiye'nin kaygılarını anladıklarını ifade etti. Zaten anlamamış olsalardı herhalde PYD'nin masaya davet edilmesi için ABD farklı bir tutum alırdı. Çok net ifade ettim Suriyeli Kürtler olmadan masa kurulmaz. Araplar, Türkmenler olmalı ama terör unsurları olmamalı dedik. PYD'nin bu sürece katılmaması için ağırlığımızı koyduk. Gerekirse yine koyarız" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN ARZU ETMEDİĞİ BİR ÇÖZÜM SURİYE'NİN HİÇBİR YERİNDE BAŞARILI OLAMAZ'

 Davutoğlu, "Suriye konusunda herkesle görüşüyoruz. Rusya ile şu anda bazı sıkıntılar var. Farklı kanaatler var. Uçak düşmeden önce de vardı. Herkes biliyor ki Türkiye'nin kabul etmediği, arzu etmediği bir çözüm Suriye'nin hiçbir yerinde başarılı olamaz. Şu anda Suriye'nin toplam nüfusunun yüzde 12'sini biz barındırıyoruz. PYD'ye yakın kesimler bile Türkiye'nin net tutumu karşısında durumu yeniden değerlendirmek zorunda kaldı" açıklamasında bulundu.

YPG, FIRAT'IN BATISINA GEÇMEMİŞ!

YPG, Teşrin'i IŞİD'in elinden almış ve Fırat'ın batısına geçmişti. YPG, nehrin batısında yeni operasyonlara hazırlanırken Davutoğlu halen "YPG Fırat'ın batısına geçmedi" demeyi sürdürüyor.

Davutoğlu, "YPG Fırat'ın batısına geçmedi mi hala?" sorusu üzerine "Geçmedi tabi. Fırat'ın batısına YPG geçmedi. Biz sınırımızda ne rejimi, YPG ne DEAŞ'i istiyoruz. Türkiye kendisine dönük her hareketi gerektiğinde durdurma konusunda her türlü adımı atar" diye konuştu.

'SİLOPİ TEMİZLENDİ BİRKAÇ GÜN İÇİNDE CİZRE'DE DE OPERASYONLARIN TAMAMLANACAĞINI PLANLIYORUZ'

Davutoğlu, "Silopi bütün sokakları ile temizlendi. Operasyon sonrası sürece geçiyoruz. Yakın birkaç gün içinde de Cizre'de de operasyonların tamamlanacağını planlıyoruz. Sur ve diğer ilçelerde de operasyon sonrası atılacak adımları düşünüyoruz. Şu anda 15 bin öğrenci değişik illerde eğitime alındı. Ellerinde silah olsun birtakım görüşmeler devam etsin düşüncesi yanlış. Kimsenin elinde silah olmayacak" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TEM Otoyolu'nda servis aracı devrildi: 1 ölü 17 yaralı

SONRAKİ HABER

Açlık grevindeki HDP heyeti: Türkiye toplumunun vicdanı teslim alınmaya çalışılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...