28 Ocak 2016 15:00

Evrensel'e 12 yıl sonra gelen beraat

Paylaş

Abdullah Öcalan’ın avukatı ile 2004 yılında yapılan röportaja yer verdiğimiz için gazetemizin o dönemki Sorumlu Yazıişleri Müdürü Muzaffer Özkurt ve İmtiyaz Sahibi Ahmet Sami Belek hakkında açılan dava 12 yıl sonra sona erdi. Özkurt ve Belek beraat etti.

2004 yılında açılan dava ilk olarak İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) görülmüş, yasa değişikliği ile DGM’lerin kaldırılması üzerine dava özel yetkili ağır ceza mahkemesine gönderilmişti. Özel yetkili ağır ceza mahkemesinin de görevsizlik vermesi üzerine dava İstanbul Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Mahkeme, Özkurt ve Belek’e haber nedeniyle ceza verirken, temyiz talebi de reddedildi ve ceza kesinleşti. Bu kez basın kanununda af çıkması üzerine cezanın infazı durduruldu. Geçen sürede gazetemize daha önce verilen cezalarla ilgili AİHM devleti art arda mahkum etti. Bunun üzerine harekete geçen Adalet Bakanlığı, 2004 yılında başlayan davanın yeniden görülmesini istedi. Bu talep üzerine bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde davanın yeniden yargılanması yapıldı. Mahkeme heyeti ilk duruşmada beraat kararı verdi.

CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN BERAAT

Gazetemiz ayrıca bir davadan daha beraat etti. 4 Haziran tarihinde 9. sayfasında “Erdoğan fitnenin sözcüsüdür” başlıklı haberde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerine yer verilmesinin arından açılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret davasında beraat ettik.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kahramanmaraş’ta 4 Haziran tarihinde yaptığı mitingte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirmiş ve Erdoğan’ın, bu makama uygun olmadığını söylemişti. Bahçeli “Erdoğan siyasetin dibindedir. Davutoğlu’nun yetersizliğinden takviye güç olarak meydanlara çıkmış, fitnenin sözcüsü olmuştur. Her gün bize sövüyor, yalan söylüyor, hakaret ediyor. Be hey densiz, be hey kanun tanımaz, ahlak bilmez; Devletin başısın, ne geziyorsun meydanda, bizimle ne uğraşıyorsun?” demişti.

Gazetemizin Bahçeli’nin bu sözlerine 9. sayfasında yer vermesi, “Cumhurbaşkanına alanen hakaret”ten dava açılmasına sebep olmuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İnci Plastik işçileri işyeri temsilcilerine sahip çıkıyor

SONRAKİ HABER

Kars'ta DİHA Muhabiri Bilal Seçkin gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...