28 Ocak 2016 12:26

Konak Kent Konseyinden akademisyenlere destek

Paylaş

Konak Kent Konseyi barış isteyen akademisyenlere destek için “1000 İmza da Bizden” sloganıyla bir imza kampanyası başlattı.

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attıkları için hedef gösterilen akademisyenlere bir destek açıklaması da Konak Kent Konseyinden geldi. Konak Kent Konseyi, dün Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaparak “1000 İmza da Bizden” başlıklı bir imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Burada konuşan Konsey Başkanı Hamit Mumcu siyasi iktidarın muhalefeti bastırmaya yönelik tüm yaptırımlarına karşı çıkacaklarını belirterek “Birlikte, eşit ve özgür yaşama taleplerine sahip çıkma konusunda gereken çabayı her platformda göstereceklerini açıklayan; her gün bir yerlerde ölü bedenlerin yere düşmesine, insanların sokağa çıkma yasakları altında açlığa, susuzluğa mahkum edilmelerine, yerlerinden yurtlarından edilmelerine, cenazelerin ortada kalmasına karşı kayıtsız kalamayacaklarını açıklayarak, barış istemlerini dile getiren akademisyenlere karşı sürdürülen kıyım politikasına karşı çıkıyoruz” dedi. Nereden gelirse gelsin, şiddetin tümüne karşı barış taleplerini ısrarla dile getireceklerini ifade eden Mumcu, “İmza kampanyamıza katılarak bizimle dayanışmanız ‘ÖZGÜR’ bir toplum olmaya ilişkin umudumuzu güçlendirecektir” çağrısı yaptı. Konsey üyeleri daha sonra imza standı kurdu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hakkında 301'inci maddeden dava açılan Avukat Tugay Bek beraat etti

SONRAKİ HABER

Fırat Üniversitesi Senatosu akademisyenlerin barış çağrısına 'ihanet belgesi' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...