28 Ocak 2016 11:22

Sağlık emekçileri ek gelirden vergi kesilmesine karşı imza kampanyası başlattı!

Paylaş

Sağlık emekçilerine verilen ek gelirden vergi kesilmesine karşı SES Kayseri Şubesi işyerlerinde imza kampanyası başlattı.

SES tarafından yapılan açıklamada Danıştay 4. Dairesinin 2014/5989 E sayılı ve 01.10.2015 tarihli yürütmeyi durdurma kararı ile 17.08.2012 tarihli Resmi Gazete de yayınlanan Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Taşra Teşkilatında Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmeliğin ilgili maddelerindeki gelir vergisi alınması ile ilgili hükümlerin yürütmesi durdurulduğu bildirildi. 

Bu yürütmeyi durdurma kararı ile döner sermaye ek ödemelerinden gelir vergisi kesintisi yapılmaması gerektiğini vurgulayan SES Kayseri Şubesi imza kampanyasına her yerde devam edileceğini belirtti. 

SES tarafından yapılan açıklamada Danıştay kararı uyarınca halen alınmaya devam edilen döner sermaye ek ödemelerinden gelir vergisi alınması işlemine son verilmesi ve bugüne kadar bu şekilde alınan gelir vergilerinin yasal faizi ile birlikte geri ödenmesi gerektiği belirtilerek imza kampanyasını sonuç alana kadar takip edecekleri dile getirildi. (Kayseri/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kamerunlu Nkeni’nin bebeği dedeye teslim edildi

SONRAKİ HABER

İşten atılan taşeron işçiler: Taşerona kadro denirken kendimizi kapı önünde bulduk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...