28 Ocak 2016 06:14

İsveç’ten 80 bin mülteciyi sınır dışı etme hazırlığı

Paylaş

İsveç, iltica başvuruları reddedilen onbinlerce mülteciyi sınırdışı etmeyi planlıyor. İçişleri Bakanı Anders Ygeman’ın Dagens Industri gazetesinde yer alan açıklamasına göre, en az 60 bin mülteci sınırdışı edilecek. Bakan Ygeman, “Sınırdışı edilecek mültecilerin sayısı 60 bin civarında ancak 80 bine de çıkabilir.” dedi.

Habere göre Bakan Yegeman, Hükümetin Polis ve Göç ve Mülteci Dairesi’e sınırdışı için gerekli talimatları verdiğini bildiriyor.  Normal koşullarda sınırdışıların tarifeli seferlerle gerçekleştirildiğini belirten Bakan, sayının büyüklüğü nedeniyle, özel uçak kiralanacağı bilgisini veriyor.

Geçtiğimiz yıl İsveçe toplam 163 bin mültecinin geldiği ve bunların yüzde 45’inin başvurusunun reddedildiği bildiriliyor.

Bakanın verdiği bilgiye göre, başvurusu reddedilen mültecilerin öncelikle gönüllü terk etmeleri öngörülüyor. Gönüllü olarak ülkelerine dönmeyen mültecilerin ise, zorla yurtdışı edileceği bildiriliyor. Dagens Industri gazetesinin haberine göre, geri dönüş için özellikle Afganistan ve Fas ile görüşmelerin sürdüğü bildiriliyor.

İsveç, geçtiğimiz yılın Kasım ayında yeniden sınır kontrollerine başlamıştı. Kontroller sonucu daha önce haftada 10 bin mülteci gelirken, gelenlerin sayısı şu an haftada 700’e gerilemiş bulunuyor.(Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'da bugün gazeteciler 24 saatlik grevde

SONRAKİ HABER

Musa Kart’ın karikatürüne 301 soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...