27 Ocak 2016 18:59

Ankara'da Yaşam için Beyaz Nöbet eylemi: Kürt halkını katliamlarla yıldıramayacaksınız

Paylaş

Beyaz Bayrak İnisiyatifi bölgede yaşanan sokağa çıkma yasakları ve sağlık hizmetlerinin verilememesi sebebiyle Yaşam için Beyaz Nöbeteyiz eylemlerine Sakarya caddesinde devam ediyor. Emek Partisi (EMEP), emek ve demokrasi güçleri, Ankara Kadın Platformu'nun destek verdiği nöbette Cizre'de, Sur'da yaşanan insanlık vahşetine sessiz kalınmaması çağrıları yapıldı. 

Her akşam Sakarya Caddesi'nde bir araya gelerek yaşam nöbeti tutan sağlık emekçilerine EMEP ve Emek demokrasi güçleri destek verdi. 'Yaşamak yaşatmak istiyoruz, Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz' sloganlarının atıldığı eylemde bölge illerindeki ablukanın kaldırılması çağrısı yapıldı. 

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, zor günlerden geçildiğini belirterek ''Her günümüz bugün kaç kişi ölecek kaygısıyla geçiyor'' dedi. Doğan, ''Sağlık hakkının hiçe sayıldığı şu günlerde öyle bir ülkede yaşıyoruz ki ambulansın hastalara ulaşması için devletin en yetkililerinin izin vermesi gerekiyor'' diye konuştu. Ülke yönetecileri savaş politikalarına hem seyirci kalıyor hem de neden oluyor diyen Doğan, bir halkı bu şekilde yıldıramayacaklarını ve mücadele edenleri savaş yöntemleriyle ayıramayacaklarını ifade etti. Kürt halkının taleplerini ezerek görmezden gelinemeyeceğini belirten Doğan, yaşatma görevini OHAL koşullarında yerinde getirmeye çalışan sağlıkçıların eylemini desteklediklerini açıkladı.

'BİR KİTAPTA OKUSAYDIM BUGÜN YAŞANILANLARA İNANAMAZDIM'

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey üyesi Deniz Erdoğdu, Türkiye'nin içinde bulunduğu savaş ortamını gözeterek ''Film karesinde ya da kitapta okusaydım şu anda yaşadıklarımıza inanamazdım'' dedi. Erdoğdu, Sağlık Bakanının savaş bakanı gibi hareket ettiğini belirterek "Katliamlar göz önündeyken, kan kaybından ölümler artarken Sağlık Bakanı görmüyor, duymuyor'' diye konuştu. Erdoğdu, bu ateşin herkesi yakmasına ve daha fazla insanın hayatını kaybetmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Ankara Kadın Platformu adına konuşma yapan Satı Burnuucu Çalı ise '' Yıllardır kadınların barış için neden en önde olduklarının önemini şimdi daha iyi görüyoruz; çocuklar, kadınlar, anne karnında bebekler savaş koşullarında acımasızca öldürülüyor'' dedi. Çalı,''Bugün Cizre'de bodrum katında yaşayanların etrafının topla tüfekle çevrilmesi, insanların ölü ele geçirilmek istendiğinin kanıtıdır'' dedi. Bölge illerindeki halkın yanında olduklarını belirten Çalı, yaşamı savunmaya devam edeceklerini bildirdi.

'ÇOCUKLARIN PARKLARDA OYNADIĞINI GÖRMEK İSTİYORUZ'

HDP Van Milletvekili Bediha Gökçe ise, '' AKP Hükümetinin planları tutmadığı diye savaş başlattığını ve bugüne kadar 198 sivilin ölümüne neden olduğunu söyledi. Gökçe, devletleşmiş iktidarın ısrarla savaş dediğini ve insanlık onurunu hiçe saydığını ifade ederek devletin kamu düzenini korumak ve güvenliği sağlamak bahanesiyle Kürt halkına savaş açtığını dile getirdi. 
Diyarbakır'dan gelen Dr. Sergen Sucu ise gözlemlerini paylaşarak, ''Devlet yaşamı sokağa çıkma yasakları ile gasbediyor'' dedi. Kaybedecek hiçbir canlarının olmadığını aktaran Sucu, ''Çocuklarının cesetlerinin buzdolaplarında değil mutluluk saçan gözlerinin parklarda oynadığını görmek istiyoruz'' diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Cizre’ye destek eylemi: Türkiye insanlık suçu işliyor

SONRAKİ HABER

Mitar Mrkela, Aras Özbiliz ve değişmeyen nefret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...