27 Ocak 2016 18:58

Cizre’ye destek eylemi: Türkiye insanlık suçu işliyor

Paylaş

Cizre'de ambulans gönderilmediği için 5 gündür ölüme terk edilen yaralılar için Ankara'da yapılan eylemde konuşan HDP Van Mileltvekili Bedia Özgökçe Ertan, “Türkiye savaş suçu işliyor” dedi. 

Sosyal Medya üzerinden örgütlenen Ankaralılar Cizre'de ambulans gönderilmeyen yaralılar için Kızılay Yüksel Caddesi'nde eylem yaptı. “Cizre halkı yalnız değildir” sloganlarının atıldığı eylemde konuşan HDP Van Mileltvekili Bedia Özgökçe Ertan Kürt halkına yönelik başlatılan bu savaşın öldürmeyi, yok saymayı hedef alan  bir uyguılama olduğunu söyledi. Kendileri yaşamaktan ve yaşatmaktan bahsettikçe iktidarın karşılarına bin türlü bahanelerle geldiğini belirten Ertan, Cizre'de 5 gündür bodrumdan çıkamayan 28 yaralıdan 5'inin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Diğerlerinin de hayatını kaybetmekle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunana Ertan, bu konuda hükümeti sorumluluk almaya davet etti. Yaralıların kurtarılması için 3 HDP'li milletvekilinin açlık grevine başladığını ifade eden Ertan, “Türkiye'de siyasi irade bu konuda hiç bir adım atmadığı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurmak zorunda kalıyoruz. AHİM'in verdiği tedbir kararına rağmen, Türkiye bu kararı uygulamayarak insanlık suçu işliyor. Gözlerimizin önünde 3 çocuk hayatını kaybetti, sırf ambulans göndermedikleri için. Giden ambulanslara, sivillere de ateş açıyorlar. Bu insanlık ayıbını unutmayacağız ve sesimizi yükselteceğiz” dedi. 

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan da “89 aylık Miray bebeğin katledildiğini söylüyoruz, AKP'nin vicdanı barikattan bahsediyor. İnsanlığınızı da mı kaybettiniz? Bu kadar mı insan kendi vatandaşının ölümüne sessiz kalır? Kime sorsan bin yıllık kardeşlikten bahsediyor ancak kardeşliğin katledildiği bir ülkede yaşıyoruz” diye konuştu. 

Eylemin ardından Sakarya Caddesi'nde devam eden Beyaz Bayrak Nöbeti'ne desteğe gidildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nobel Ödüllü bilim insanlarından Akademisyenlere destek

SONRAKİ HABER

Ankara'da Yaşam için Beyaz Nöbet eylemi: Kürt halkını katliamlarla yıldıramayacaksınız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...