27 Ocak 2016 14:01

Yeni kimlik kartları dağıtımına başlandı

Paylaş

Yeni çıkan kanunla “nüfus cüzdanı” ibareleri “kimlik kartı” şeklinde değiştiriliyor. Pilot bölge olarak seçilen Kırıkkale’de yeni kimlik dağıtımına başlandı. 2018 yılına kadar ülke genelinde ve yurtdışındaki Türkiye vatandaşlarına yeni kimlikler verilecek

10 YIL GEÇERLİ OLACAK

Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda yer alan “nüfus cüzdanı” ibaresi “kimlik kartı” şeklinde değiştirilecek ve aile kütüklerinde yer alacak bilgilere “biyometrik veri” ilave edilecek. Kayıtlar sadece elektronik ortamda tutulacak.

Merkezi veri tabanında tutulan biyometrik veriler, kimlik doğrulama işlemleri dışında kullanılamayacak. Kimlik kartına kayıt ve işaret konulamayacak, kimlik kartı hiçbir kişi ve kurum tarafından alıkonulamayacak. Evlenme işlemi tamamlandıktan sonra çiftlere uluslararası aile cüzdanı verilecek. Kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı ve mavi kart bedeli başvuru sırasında tahsil edilecek.

Nüfus cüzdanları, 31 Aralık 2016’ya kadar Maliye Bakanlığınca bastırılacak, nüfus müdürlüklerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere muhasebe yetkililerine, dış temsilciliklerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Dışişleri Bakanlığına gönderilecek.

Yurt dışında yaşayanlarla beraber 80 milyon civarında kimlik dağıtımı yapılacak. Kadın ve erkeğe farklı renkte kimlik uygulaması kalkarken 10 yıl geçerli yeni kartların bedeli yıl sonuna kadar 8 lira olacak. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li vekiller Bakanlık'ta açlık grevine başladı

SONRAKİ HABER

Demirtaş: İçişleri Bakanlığı ambulans göndermek için bizimle hendek pazarlığı yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...