15 Nisan 2012 16:04

Fener Rum Patrikhanesi’nde Paskalya ayini düzenlendi

Hıristiyan dünyasının en büyük bayramı olarak kabul edilen Paskalya sebebiyle Fener Rum Patrikhanesi Kilisesi’nde ayin düzenlendi.Dün sabahın erken saatlerinde ayin için Balat’taki Patrikhaneye gelen çok sayıda Hıristiyan, kilise girişindeki alanda mum yakarak dua etti. Tütsülerin yakılması ve ilahilerin okunmasıyla ba

Fener Rum Patrikhanesi’nde Paskalya ayini düzenlendi
Paylaş

Hıristiyan dünyasının en büyük bayramı olarak kabul edilen Paskalya sebebiyle Fener Rum Patrikhanesi Kilisesi’nde ayin düzenlendi.

Dün sabahın erken saatlerinde ayin için Balat’taki Patrikhaneye gelen çok sayıda Hıristiyan, kilise girişindeki alanda mum yakarak dua etti. Tütsülerin yakılması ve ilahilerin okunmasıyla başlayan ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti. Yaklaşık 3 saat süren ayine İstanbul’da yaşayan Hırıstiyanların yanı sıra çok sayıda turist de katıldı.

Ayin sonunda katılımcılara ‘yeni yaşamın ve dirilişin simgesi’ olarak kabul edilen kırmızıya boyalı yumurtalar dağıtıldı. Paskalya ayini, Hıristiyanlık inancına göre Hazreti İsa’nın öldükten sonra dirilişi ve göğe yükselişinin yıl dönümü sebebiyle her yıl Nisan ayında yapılıyor. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Balıkçılık ve denizler için yol ayrımındayız!

SONRAKİ HABER

Hedefleri WNBA’da oynamak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...