27 Ocak 2016 11:38

Kırşehir’deki Madımak’ta aynı üç isim!

Paylaş

Kırşehir’deki üç kişi çay ocağını da yağmalamakla suçlandı. Üç sanık çay ocağının yanı sıra Gül Kitabevi, HDP il binası, HDP İl Eş Başkanı Avukat Saim Özdemir’in bürosu ve Diyarbakır Tatlı Salonu’nu yakıp yağmalamaktan da yargılanıyor

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Kırşehir’de, 8 Eylül 2015’te “PKK protestosu” gerekçesiyle şehirde Kürtlere ait Yusuf Çay Ocağı’nın yağmalanmasına ilişkin üç kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik, işyeri dokunulmazlığını ihlal, mala zarar ve yasadışı gösteri” suçlarından dava açıldı. İddianamede saldırganların “ırk bakımından ayrılık gözeterek” davrandıkları belirtildi. Bu üç sanık çay ocağının yanı sıra Gül Kitabevi, HDP il binası, HDP İl Eş Başkanı Avukat Saim Özdemir’in bürosu ve Diyarbakır Tatlı Salonu’nu yakıp yağmalamaktan da yargılanıyor.

İddianamede Ahi Evran Mahallesindeki Yusuf Çay Ocağı’nın önüne gelen Şenol Kömcü, Yunus Sağır ve Ramazan Doğan’ın ocağın camlarını kırdıkları, eşyaları dağıttıkları, masalara, sandalyelere, meşrubat şişelerine ve çay kazanına zarar verdikleri belirtildi. Doğan’ın ocağa ait buzdolabını pencereden aşağıya attığı, Kömcü’nün bir cismi yakıp içeriye fırlattığı ve parkeleri yaktığı kaydedildi. İddianamede, “Olayların başlaması ve eylemde bulunulan binaların seçilmesindeki niteliğe bakıldığında ırk bakımından ayrılık gözetilerek halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunun oluştuğu” da vurgulandı.

HDP’Yİ TAŞLA, KİTABEVİNİ YAK, TATLICIYI YAĞMALA!

Bu davadan tutuklu bulunan Kömcü hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 216. maddesi gereğince “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”ten bir yıldan üç yıla, “işyeri dokunulmazlığını ihlal” suçundan bir yıldan iki yıla, “yakarak mala zarar verme” suçundan sekiz aydan altı yıla, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçundan altı aydan iki yıla kadar hapis cezası istendi. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik”ten ötürü başkaca dosyalardan yargılanan Doğan ve Sağır’ın ise diğer üç suçtan ceza alması talep edildi. Sağır ve Doğan; şehirde aynı gün Gül Kitabevi, HDP il binası ve Diyarbakır Tatlı Salonu’nun ateşe verilmesi; Kömcü de Diyarbakır Tatlı Salonu ve HDP’nin yakılıp taşlanması davalarında sanık olarak yer alıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ÇAYKUR’dan radyasyonlu alanda kapasite artışı isteği

SONRAKİ HABER

Bodrum katındaki yaralılar için 2 ilde eylem: Bakanlığın görevi savaşı desteklemek değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...