27 Ocak 2016 07:38

Sur’da yasak genişledi halk zorla evlerinden çıkarıldı

Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 6 mahallede devam eden sokağa çıkma yasağına ek olarak Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, 5 mahallede daha sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Sur Kaymakamlığı yeni bir açıklama yaparak sokağa çıkma yasağını genişletti. Suriçi'ndeki Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile Melikahmet Caddesi'nde "sokağa çıkma yasağı" ilan edildi. Böylece yasaklı mahalle sayısı 11’e çıktı. 

HALK ZORLA EVLERİNDEN ÇIKARILDI

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada 27 Ocak günü saat 11.30 itibariyle Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp Mahalleleri ile Melikahmet Caddesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak saati yaklaşırken polis zırhlı araçlarla mahallerdeki yurttaşlara evlerini boşaltmaları yönünden anonslar yaptı.

Evlerini boşaltmak zorunda kalan yurttaşlar duruma tepki göstererek, özel hareket polisleri tarafından evlerinden çıkarıldıklarını söyledi. Halk yanına alabildiği eşyalarla yollara döküldü. Bazı yurttaşlar ise sadece üzerlerindeki elbiselerle sabah saatlerinde apar topar evlerinden çıkarıldıklarını belirterek, “Biz diğer mahallerdeki yasağın kalmasını beklerken şimdi bizi evimizden çıkarıyorlar. Bu kış günü nereye gidelim? Savaşı yaymak istiyorlar” diye tepki gösterdi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

(Fotoğraflar: Fırat Topal)

 

ÖNCEKİ HABER

Can Dündar ve Erdem Gül için ikişer kere müebbet istendi

SONRAKİ HABER

Uluslararası ifade ve basın özgürlüğü kuruluşları: Tutuklu gazetecileri serbest bırakın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...