27 Ocak 2016 07:07

Karakoçan Belediyesi eşbaşkanları gözaltına alındı

Elazığ Karakoçan'da düzenlenen eş zamanlı baskınlarda Belediye eşbaşkanları ve HDP ilçe eşbaşkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Batman'da ise gözaltına alınan 10 kişiden, 2'si çocuk 3 kişi tutuklandı. Muş Varto, Ağrı Doğubayazıt ve Van'da da çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde sabah erken saatlerde 20'ye yakın adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirildi. Karakoçan Kültür Merkezi, Karakoçan Belediyesi ve birçok evde yapılan aramalarda Karakoçan Belediyesi Eşbaşkanı Burhan Kocaman, Bazlama köyündeki evinde askerler tarafından gözaltına alınırken, diğer Eşbaşkan Cennet Ayık, HDP ilçe eşbaşkanları Zeynel Akbaba ve Reyhan Olgun da gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlar arasında DTK Delegesi Ayten Oral, DBP eski İlçe Başkanı Ekrem Dağtekin ve G.Z., M.E., V.F., M.Ö. ve Barış D. isimli yurttaşların da bulunduğu belirtildi. Baskınlarda Karakoçan Belediyesi'ne ait bilgisayarlara da el konulurken, operasyonun geniş kapsamlı olduğu ve gözaltı sayısının artabileceği bildirildi. Operasyonun gerekçesi öğrenilemedi. 

BATMAN'DA 2'Sİ ÇOCUK 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Batman'da özel harekat polislerinin zırhlı araçlarla abluka altına aldığı Petrolkent, Bağlar ve İluh mahallelerinde düzenledikleri ev baskınlarında gözaltına Fırat Altıntaş, M. P. (17), C. Ç. (17), Murat Altıntaş, Mazlum Yıldız, Kadir Güngör, İkram Gök, Faruk Yılmaz, Serhat Aldın ve ismi öğrenilemeyen bir yurttaş İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'nde alınan ifadeleri ardından savcılığa çıkarıldı. Savcılıkta, yeniden ifadelerine başvurulan 3'ü çocuk 10 kişi "örgüt üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan M. P. (17), C. Ç. (17) ve Murat Altıntaş "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Fırat Altıntaş serbest bırakılırken, Mazlum Yıldız, Kadir Güngör, İkram Gök, Faruk Yılmaz, Serhat Aldın ve ismi öğrenilemeyen bir yurttaş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Tutuklanan 2'si çocuk 3 kişi Batman M Tipi Cezaevi'ne götürüldü. 

DOĞUBAYAZIT'TA EV BASKINLARI

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Hasankeyf, İshakpaşa ve Ehmedê Xani mahallelerinde sabah saatlerinde eş zamanlı olarak yapılan ev baskınlarında İlhan Özdemir, Bülent Güven, Fatma Ciğredaş, Ali Çakan adlı yurttaşlar gözaltına alındı. Sabah saatlerinde mahalleleri zırhlı araçlarla ablukaya alan özel harekat polisleri tarafından yapılan ev baskınlarında çok sayıda kitap, CD, bilgisayara el konulurken, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. Gözaltı gerekçesi bilinmeyen 4 yurttaş Uluyol Polis Karakolu'na götürüldü.

VAN’DA BİR GENÇ GÖZALTINA ALINDI

Van’ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Akköprü Mahallesi'nde ise dün geceden beri devam eden ablukanın ardından sabah saatlerinde özel harakat timleri tarafından bir eve baskın düzenlendi. Baskında evin her tarafı dağıtılarak aile bireylerine hakaret edildiği belirtildi. Evde yapılan aramada bir şey bulunamayınca aile bireylerinden Bayram Aslan isimli genç gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi bilinmeyen Aslan, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

HAKKARİ'DE GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST

Hakkari'nin Biçer Mahallesi'nde sabah saatlerinde çok sayıda zırhlı araçla düzenlenen ev baskınlarında evlerin kapı ve pençeleri kırılarak yapılan aramaların ardından gözaltına alınan Mehmet Şerif Çiftçi, Avdel Çiftçi, Ali Duran ve isimleri öğrenilemeyen 2 yurttaş gözaltına alındı. "Hendek kazma ihtimali" ile gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 5 kişi, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

VARTO'DA CAMİ VE VEDAŞ BİNASINA BASKIN

Muş'un Varto ilçe merkezinde sabah saatlerinde eş zamanlı olarak çok sayıda özel harekat timinin katılımıyla çarşı merkezindeki Orta Cami'ye ve Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) binasına baskın düzenledi. Çok sayıda zırhlı araçla yapılan baskında camide arama yapıldıktan sonra bu kez de ilçe girişinde bulunan VEDAŞ binasına baskın düzenledi. Çalışanların yere yatırıldığı VEDAŞ binasındaki aramalar devam ediyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kanal D'ye 'fonda pankart göründü' davası

SONRAKİ HABER

Fransa Dışişleri Bakanı: PYD’ye Cenevre’ye davet edilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...