26 Ocak 2016 16:52

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri: Cizre'de insanlık dramı yaşanıyor

Paylaş

Bölge illerindeki sivil ölümleri ve kuşatmayı yaptıkları meşaleli yürüyüş ile protesto eden Emek ve Demokrasi güçleri Cizre'de yaralanan 28 kişinin kamuoyu gözü önünde ölüme terk edilmesinin insanlık dramı olduğunu belirterek, yaralıların derhal tedavi edilmesine imkan verilmesini çağrısında bulundu.

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri Bölgede süren savaşa, sivil kayıplarına dur demek amacıyla Yüksel Caddesinden Sakarya Caddesine meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Birçok sivil toplum örgütü temsilcisinin aralarında bulunduğu yüzlerce insanın katıldığı yürüyüşte, "Yaşamak yaşatmak istiyoruz, katliamlara son verilsin" pankartı açılarak, "Faşizme karşı omuz omuza", "Susma haykır savaşa hayır" sloganları atıldı. 

Yürüyüş boyunca zılgıt ve alkışlarla Sakarya meydanına gelen kitle burada sağlık hakkının engellenmesini protesto etmek için "beyaz nöbet"te olan sağlıkçılara destek verdi. 

Sağlıkçılarda ellerinde katliamları kınamak amacıyla beyaz bayraklarla eyleme katıldı. HDP Milletvekilleri Hüda Kaya ve Behçet Yıldırım'ın yer aldığı yürüyüşte BTS Ankara Şube Başkanı Ahmet Eroğlu, grup adına açıklama yapartı. Eroğlu, AKP eliyle toplumun her geçen gün daha büyük bir savaşa sürüklendiğini ifade etti.

‘İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR’

Cumhurbaşkanı'nın kendi iktidarı için kuralı olmayan bir savaşı devreye koyduğunu belirten Eroğlu, yürütülen savaşta, sivil katliamlarına dikkat çekerek cenazelerin alınmasına dahi izin verilmediğini hatırlattı. Eroğlu, Cizre, Sur ve diğer ilçelerde yürütülen saldırıların insanlık dramına neden olduğunu belirterek, "sokağa çıkma yasaklarının 40-50 günü bulduğuna" işaret etti.

'YARALILAR DERHAL TEDAVİ EDİLSİN!'

Cizre'de tank atışlarıyla bombalanan binada bulunan 28 kişinin dünyanın gözü önünde ölüme terk edildiğine dikkat çeken Eroğlu, yaralarının hayatını kaybetmeye başladığını hatırlatarak, "İçişleri Bakanlığına, Sağlık Bakanlığına emek güçleri olarak acil çağrımızdır, derhal bu yaralıların tedavisine izin verilsin" şeklinde konuştu. Eroğlu, Yanan bu kaos ortamının sebebinin "tek adam diktatörlüğüne ülkenin razı edilmek istenmesi" olduğunu belirtti. Bölgede birçok il ve ilçede kamu hizmetinin durma noktasına gelindiğini ifade eden Eroğlu, özellikle sağlık emekçilerinin üzerindeki baskıların giderek arttığını vurguladı.

'KÜRDİSTAN'DA BİR TARİH YAZILIYOR'

HDP Milletvekili Hüda Kaya, Türkiye'nin bir yanının savaş içerisinde olduğunu dile getirerek, savaş karşısında duran herkesin barışın bir parçası olduğuna söyledi. Kaya," Şu an Kürdistan halkımız bir tarih yazıyor. Burada ölüme karşı, yaşamı savunan herkes bu tarihin bir parçasıdır. Sokaklarda zalime karşı mazlumu savunan herkes bu onurlu direnişin takipçisi, bu kirli savaşın aydınlık tarafıdır" şeklinde konuştu. 

Psikologlar Derneği üyesi Şükran Pelin Balcı ise Kürt illerinde yaşatılan katliamların toplumun ruh sağlığını bozduğunu belirterek, "Futursuzca ateşle oynanıyor" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Barış ve yaşam’ nöbeti devam ediyor

SONRAKİ HABER

İstanbul'un bir bölümü karanlığa büründü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...