26 Ocak 2016 15:05

Bu kavşakta trafik ışığı yok

Paylaş

Aydın YİĞİT
Adana

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan Necip Fazıl Bulvarı’yla Mavi Bulvar’ı bağlayan yol, 2013 yılının sonlarında çift yönden tek yöne düşürüldü. Yol değişikliği sebebiyle esnaf gelirinin düştüğünü, mahalleli ise trafik ışıklarının kaldırılması ile kazaların arttığını ifade etti. Üç caddenin birleştiği, trafik ışığı olmayan kavşakta araçlar burun buruna geliyor. MHP’ye oy verip seçen vatandaşlar, seçim sonrası unutulduklarını söyledi.

13 yıldır mahallede tekel bayi işleten Gülcan Eyüpoğlu, yapılan değişiklikten sonra kiralarını, vergilerini ödemekte zorlandıklarını, yol çift yönken daha fazla aracın geçtiğini, şimdi ise müşteri sayısının azaldığını söyledi. Eyüpoğlu, 3 işlek caddenin birleştiği kavşakta ise trafik lambası bulunmamasının kazaları arttırdığını söyledi. 

KİMSE MAHALLE İLE İLGİLENMİYOR

Bir diğer tekel bayi işletmecisi Şaban Yıldız, yüksek miktarda kirası olduğunu ancak kredi kartını bile ödeyemediğini belirterek, “Sürekli vergi geliyor ama kazancımız az. Bazı esnaflar bu yüzden dükkanını kapattı” dedi. Yıldız, kendisinin de oy verdiği yeni seçilen belediyenin de bu konuyla ilgilenmediğini dile getirdi. 

Cevdet Yanaklar, yol üzerindeki esnaflardan biri ve yıllardır gıda işinde. Yolun yeni haliyle birlikte altyapısının daha kötü olduğunu belirten Yanaklar, “Yağmur yağdığında yollarda su birikiyor. Araçlar geçince biriken sular esnafın malına zarar veriyor” dedi. Yol üzerindeki bir diğer esnaf  Talat Gümüşay ise mobilyacılık yapıyor. Hayatında bu kadar keşmekeş bir trafiği ilk kez gördüğünü belirtiyor. 

ENGELLİLER VE ÇOCUKLAR ZORLANIYOR

Mahalle sakinlerinden Gonca Tuştaş ve eşi için durum çok daha acil. Eşinin felçli olduğu için sağlıklı insanlardan daha yavaş yürüdüğünü belirten Tuştaş, “Eşim gün içerisinde artık hiç dışarı çıkamıyor. Yollarda trafik lambası da olmayınca çok daha tehlikeli bir hal alıyor.” diyerek tepkisini belirtti. Tuştaş, çocuklarının okuldan dönerken de zorlandığını belirtti. Mahallede yaşayan Çukurova Üniversitesi öğrencisi Fırat Taşkın da, aynı zamanda mahallenin ışıklandırmasının da yetersiz olduğunu, sokaklarda çöp konteyneri olmadığını ve altyapının bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi. 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’dan kaymakamlara talimat: Mevzuatı kenara koyun hiç çekinmeyin

SONRAKİ HABER

Avcılar Dersim’de bir dağ keçisini daha vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...