26 Ocak 2016 13:26

Evrensel muhabirine asker tehdidi

Paylaş

Tugay KARAYEL
Tarsus

Evrensel muhabiri Burak Şefkat’i sürekli arayarak yüz yüze gelmeleri konusunda ısrar eden ve kendisini polis olarak tanıtan şahsın 22 Ocak tarihinde internet sitemizde yayınlanan ‘Halk Eğitim Merkezinde uzman çavuş magandalığı’ başlıklı haberin içeriğinde ismi geçen uzman çavuş Halil İbrahim Doğru olduğu ortaya çıktı. 

Muhabirimiz Burak Şefkat’i dün saat 15.49’da arayan şahıs polis olduğunu ve kendisiyle bir konu hakkında görüşmek istediğini söyledi. Şefkat’in konu neydi şeklindeki sorusuna telefondaki şahıs ‘konuyu söyleyemem yüz yüze gelince anlarsın’’ şeklinde cevap verdi.

Yapılan görüşmenin ardından aynı şahıs defalarca Şefkat’i arayarak kendisiyle görüşmek istediğini belirten içerikte konuşmalar yapınca muhabirimiz Burak Şefkat durumdan şüphelenerek kendi imkânlarıyla numara sorgulama servisini kullandı ve arayan numaranın 22 Ocak 2016 tarihinde gazetemiz internet sitesinde yayınlanan ‘Halk Eğitim Merkezinde uzman çavuş magandalığı’ başlıklı haberin içeriğinde ismi geçen uzman çavuş Halil İbrahim Doğru adına kayıtlı olduğunu öğrendi. 

Bunun ardından Şefkat, konu hakkında şikâyette bulundu. Şefkat’in polis tarafından alınan ifadesinin ardından nöbetçi savcı operasyon kararı aldı. Muhabirimiz Şefkat şahısla tekrar bir görüşme gerçekleştirdi ve bir buluşma noktası belirledi. 

Buluşma noktasında polis uzman çavuş Halil İbrahim Doğru ve yanındaki bir şahıs gözaltına aldı. Tarsus Benli Polis Merkezine götürülen şahıslar ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Kürtler yeniden tarih sahnesine çıkıyor

SONRAKİ HABER

CHP: Bölgede katliam yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...