26 Ocak 2016 11:47

Sağlıkçılar ve sağlık öğrencileri yaşam hakkı için nöbet tuttu

Paylaş

Yaşam hakkı için her salı Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde nöbet tutan sağlık meslek alanı öğrencileri bugün de İstanbul ve Diyarbakır'la eş zamanlı açıklama yaptı. Yaşamak, yaşatmak için bu nöbeti tutuklarını söyleyen öğrenciler, "Kürt illerinde yaşanan ölümlere, halkın sağlık hizmetlerinin yararlanamamasına sessiz kalamazdık" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde bir araya gelen sağlık meslek alanı öğrencileri ve sağlık emekçileri bölgede süren savaşa karşı 'beyaz nöbet' tuttu. Nöbette beyaz bayraklar taşınırken her salı gerçekleştirilen eyleme Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, SES yöneticileri de destek verdi. Ankara Tabip Odası, SES Ankara Şubesi ve Dev Sağlık-İş Sendikası da ortak bir açıklama yaparak sokağa çıkma yasaklarının bir an önce son bulmasını istedi.

Ortak açıklamayı yapan SES Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Delice, 16 Ağustos 2015 tarihinden bu yana en az 198 sivilin yaşamını yitiridiğini kaydetti. Her geçen gün can kayıplarının arttığını söyleyen Delice, bu süreçte 4 sağlık çalışanının da sağlık hizmeti sunraken yaşamını yitirdiğini belirtti. Cizre'nin Cudi Mahallesi'nde bir eve atılan top sonucu yaralanan insanların hastaneye dahi kaldırılmadığını bildiren Delice, "Sağlık Bakanlığının harekete geçmemesi insanlık suçudur. Sağlık Bakanlığı sayısız görüşme talebimize cevap vermiyor. Cizre'de yaşananlarla sözün bittiği yerdeyiz. Bunca yaşanana karşı sessiz kalmamalıyız" dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI CİZRE'Yİ GÖRMEZDEN GELİYOR

SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara da konuşarak, Sur'da, Silopi'de, Cizre'de insanların yaşamak için beyaz bayraklarla sokağa çıktığını kaydetti. Beyaz bayrakla dahi sokağa çıkanların keskin nişancılar tarafından vurulduğunu dile getiren Kara, "Cizre'de bir evde onlarca yaralı var. Onlarca yaralı gözümünün önünde kan kaybediyor. Göz göre göre insanları öldürüyorlar" diye konuştu. Sağlık Bakanlığının sokağa çıkma yasaklarını bahane ettiğine işaret eden Kara, Bakanlığı harekete geçmeye çağırdı. " (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SBF Akademik Kurulu'ndan 'Barış için Akademisyenler'e destek

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Ben bu diktatör bozuntusunun yüreğinin olmadığını biliyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...