15 Nisan 2012 09:02

HDK İzmir Halk Meclisi toplandı

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir Halk Meclisi dün BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in de katılımıyla gerçekleşti.300 kişinin katıldığı ve Tepekule Kongre Merkezinde gerçekleşen toplantıda HDK İzmir çalışmaları değerlendirildi ve yeni döneme ilişkin kararlar alındı.Toplantıda ilk sözü

HDK İzmir Halk Meclisi toplandı
Paylaş

300 kişinin katıldığı ve Tepekule Kongre Merkezinde gerçekleşen toplantıda HDK İzmir çalışmaları değerlendirildi ve yeni döneme ilişkin kararlar alındı.

Toplantıda ilk sözü Milletvekili Önder aldı.  Önder, genel seçimlerden bugüne geçen süre içinde AKP iktidarının kendilerini geniş halk kesimleri nezdinde itibarsızlaştırmaya ve HDK’yi de kriminalize etmeye çalıştığını belirtti.
HDK’nin ezilenlerin diğer seçenekleri eleyerek zulme karşı verdikleri en etkili cevap olduğunu ifade eden Önder, son dönemde Suriye ile ilgili olarak gündeme gelen savaş hazırlıklarına da değindi. Bununla ilgili olarak, “Emperyalizm daha önce de bu ülkeyi savaşa sokmaya çalıştı. Irak savaşı döneminde, bu ülkenin en büyük sermayedarlarından olan Sakıp Sabancı, ‘Bir savaşa girmeyi beceremediniz’ demişti. Ancak o dönem savaş karşıtı kamuoyunun her şeye rağmen daha fazla sesi çıkıyordu. Ancak bugün AKP iktidarı, tüm medya kurumlarının sesini kısarak baskı altına aldı. Neredeyse savaş karşıtı olan kalem kalmadı. ABD, AKP iktidarının savaşa girme konusundaki isteği ve kararlığı karşısında hiçbir ısrarda bulunmak zorunda bile kalmadı. Bu bizim için utanç vericidir. Suriye’deki Kürt halkı eğer müdahale edilmezse statü kazanacaktır ve bu durumda Türkiye’deki Kürt halkı da bundan daha azına razı olmayacaktır. İşte AKP iktidarının da savaşmak için bu kadar istekli olmasının nedenlerinden biri budur” dedi.  AKP’de yüzde elli oy almış bir iktidar hali olmadığını, aksine göz boyamalarının ortaya çıkmasından korkan bir telaş havası olduğunu kaydeden Önder,  savaş halinde içeride de baskıların artacağını belirtti.

Önder’in ardından Melahat Akkuş, HDK il yürütme raporunu sundu. Ardından serbest kürsü oluşturularak, toplantıya alan ve komisyonları tartışılarak ve yeni karar önerileri alınarak devam edildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Newroz tutuklamaları protesto edildi

SONRAKİ HABER

28 Şubat soruşturmasında 9 tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...