26 Ocak 2016 10:17

‘Önlem yok’ dediler işten atıldılar!

Paylaş

Hümeyra PARDELİ

Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesinin laboratuvar servisinde çalışan Recep Tepe’nin bir hastadan kaptığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü sonucu yaşamını yitirmesi üzerine müfettişlere “Hastanede maske ve gözlük yok” diyen 2 kişi işten atıldı.

Bir hastadan KKKA virüsü kapan ve 20 Mayıs 2014 günü hayatını kaybeden Recep Tepe’nin ölümünün ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gelen iki müfettiş laboratuvarda inceleme yaparak çalışanların ifadesine başvurdu. Tepe'nin hayatını kaybettiği dönemde hastanede cerrahi maske ve gözlük olmadığı için hastaneye iş sağlığı ve güvenliğinden kaynaklı 10 bin liralık idari para cezası verildi. Hastanenin para cezasına çarptırılması ardından iddiaya göre hastane yönetimi, müfettişlere “Maske ve gözlük yoktu” diyen serviste çalışan Gökhan Aslan ve Muhammet Yıldız’dan ifadelerini değiştirmelerini istedi. Hastane yönetimi geçen haziran ayında para cezasının iptali için 1. Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu. Duruşmada ifadelerini değiştirmeyen Aslan ve Yıldız’ın sözleşmesini ‘3 aylık deneme sürecine’ dönüştüren hastane yönetimi 30 Aralık 2015 günü itibariyle Aslan ve Yıldız’ın işlerine son verdi.

Kendisinin 10, arkadaşı Muhammet Yıldız'ın 12 yıldan bu yana hastanede çalıştığını bildiren Gökhan Aslan, her yıl sözleşmelerinin yenilendiğini hatırlatarak, “Sırf yalancı şahitliği kabul etmedik diye bizi 3 aylık deneme sürecine aldılar. Süre sonunda da ‘Sözleşmeniz bitti’ diye işten çıkardılar” dedi.

Yakutiye Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Necip Mecit ise işten atılan iki kişinin, “Laboratuvarda maske, eldiven yoktu” sözlerini “garip ithamlar” şeklinde yorumlayarak, “Sözleşmeleri bitti ve işten çıkarıldılar” dedi. (Erzurum/DHA)

ÖNCEKİ HABER

MHP'li ilçe başkan yardımcısı, Türkmen dağı bölgesinde hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Müslim: Cenevre görüşmelerine davet edilmeyi bekliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...