26 Ocak 2016 06:26

'Sur'da sağlık merkezi karakol yapılmak isteniyor' iddiası

Sur'un 'yasaksız' ancak kuşatma altındaki Melik Ahmet Mahallesi'nde 1 No'lu Sağlık Merkezi'nin karakola dönüştürüleceği öğrenildi. Emniyet ile sağlık merkezi arasındaki görüşmelerin sürdüğü belirtilirken, duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, karakol yapımına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Paylaş

Diyarbakır Sur'u 56 gündür abluka ve çatışmalar devam ederken, yasaklı olmayan mahallelere de yeni karakollar kurulmaya başlandı. Devlet güçlerinin son olarak ilçenin Melik Ahmet Mahallesi'ndeki 1 No'lu Aile Sağlık Merkezi'ni polis karakoluna dönüştürmek istediği öğrenildi. Kararın Emniyet Müdürlüğü tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne sözlü olarak bildirildiği, Aile Sağlığı Merkezi'nin son 2 haftada 2 defa polisler tarafından ziyaret edildiği ve polislerin burada keşif yaptığı belirtildi. 4 doktorun görev yaptığı, 15 bine yakın kayıtlı hastanın olduğu Aile Sağlık Merkezi'nin polis karargâhlarına dönüştürülmesi iddialarına tepki gösteren yurttaşlar, daha fazla karakol yapmanın çözüm getirmeyeceği ifade etti. 

'ACİL DURUM OLUNCA BURAYA GELİYORUZ'

Sağlık merkezinin karakola dönüştürülmesine tepki gösteren mahalle sakini Salih Kaya, hastalandıklarında ilk geldikleri yerin burası olduğunu belirterek, mahalle içinde karakol istemediklerini dile getirdi. 

Sağlık merkezinin karakola dönüştürülmesi iddiasının mahallede yaşayanları tedirgin ettiğini belirten Kutbettin Keskinkılıç isimli yurttaş da 500 metre uzakta zaten başka bir karakol olduğunu ve zırhlı araçların da sürekli mahallelerde gezdiğini söyleyerek, "İsterse 100 yere yapsınlar bu çözüm müdür?" diye tepki gösterdi. Devletin amacının halkı Sur'dan çıkarmak olduğunu dile getiren Keskinkılıç, "Amaçları Suriçi'ni yıkmak, halkı göçertmektir. Biz bütün bunlara, karakollara ve saldırılara karşıyız, halk olarak bunları istemiyoruz. Karakollar ile çözüm sağlanmaz" ifadelerini kullandı.

'HİZMET KURUMLARINA İHTİYAÇ VAR'

Melik Ahmet Mahallesi Muhtarı Ali Kızgın ise devletin güvenlik politikalarının en başından beri yanlış olduğunu söyledi. Mahallenin karakola ihtiyacının olmadığını dile getiren Kızgın, "Karakol değil bu gün buraya dispanser, 112 acil lazım. Buradaki halkın kendilerine hizmet edecek kurumlara ihtiyacı var" dedi.

Karakolun halka yıkımdan başka bir şey getirmediğini belirten Kızgın, "Birçok insanımız silah ve patlama seslerinden kaynaklı sabaha kadar uyuyamıyor, nasıl olur da karakol isterler! İnsanlar her gün gaz yemek, sağlık ocağına gidememek, çarşıya rahat çıkmamak ister mi? Karakol olursa burada bütün bunlar yaşanacaktır. Ben buradaki halkı tanıyorum. İnsanlar göğüslerini hedef haline getirip 'Burada karakol istemiyoruz' diyecekler" diye konuştu.

Diyarbakır'da daha önceden Silvan'ın Tekel Mahallesi girişindeki tarihi Azizoğlu Konağı ve Mescit Mahallesi'ndeki İmam Hatip Lisesi karargaha dönüştürülmüş, merkez Bağlar ilçesindeki 2 ve 3 No'lu aile sağlığı merkezlerinin ise polis noktasına dönüştürülmek istendiği haberlere yansımıştı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kar beklentisi 159 uçuşu iptal ettirdi

SONRAKİ HABER

Putin: İdeal bir komünist değildim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa